Heren handballers door winst weer in de kopgroep, ook winst voor dames

Coach Geert van Meersbergen trok na afloop het boetekleed aan op de vraag waarom ineens zo’n groot verval. ,,Voor de rust domineerden wij de wedstrijd. Na rust kregen basisspeelsters meer rust en anderen meer speeltijd. Door gehaast te willen spelen, lieten wij Hellas in de wedstrijd terugkomen.”

De Haagse dames kwamen terug van 19-9 tot 19-16. Dongen speelde met vuur maar is eigenlijk geen moment in gevaar geweest. Via 5-1 en 9-2 werd de uiteindelijke 14-7 ruststand bereikt. De dames staan nu op een gedeelde 3e plaats, gelijk met Veneco/Velo. Koplopers zijn VOC 2 en BFC, beiden nog ongeslagen met 18 punten uit 9 wedstrijden. Komende weekeinde gaan zij uitmaken wie de lijstaanvoeder wordt. Dongen gaat naar Velo in Wateringen in de strijd om plaats 3. In afwachting van het competitieverloop in de ere en eerste divisie, kan het mogelijk zijn dat plaats 3 nog in aanmerking komt voor promotie naar de eerste divisie. De heren van Dongen blijven het verassend goed doen met hun kleine selectie. Door de winst op Wittenhorst staat Dongen op plaats 5 op de ranglijst, 2 punten minder dan de drie koplopers. De volgende tegenstander is BFC 2 in Beek, 1 puntje meer dan Dongen.

Landelijke 2e Divisie B Dames: HV Dongen – Hellas/Den Haag 22-16 (14-7)
Als een speer kwam Dongen uit de startblokken. Het was duidelijk dat via snelle tegenaanvallen Hellas kapot gespeeld moest worden, getuige de openingstreffer vanuit een break-out door Meggie Verbunt. Hellas sputterde nog even tegen maar moest toezien hoe Dongen via 7-1 wegliep naar 9-2. Pech voor Dongen dat na een kwartier spelen cirkelspeelster Femke Loonen kwijt raakte. Zij kwam ongelukkig ten val en moest met een enkelblessure uitvallen. Een groot gemis daar Loonen de laatste wedstrijden goed op dreef is. In de tweede helft moest ook defensiebaas Tamberly Husson met een armblessure afhaken. Goed bericht is dat Tanja Sips weer haar oude vorm terug vindt. Deze wedstrijd was zij goed voor twaalf treffers, waarvan 7 vanaf de strafworplijn. Dit laatste geeft de felheid van de Haagse verdediging aan. Even na rust vielen de strafworpen als rijpe appels van de boom en kon Dongen weglopen naar 19-9. Na een kwartier spelen had Hellas slechts 2 keer gescoord. De Haagse dames stapten over op een heel offensieve verdediging waardoor Dongen even niet meer wist hoe en wat. Er werd te weinig bewogen, waardoor er geen vrijstaande speelsters gevonden konden worden, met als gevolg balverlies. Via onderscheppingen sloop Hellas dichterbij tot 19-16. De 20-16 van Saskia Wijnen, vijf minuten voor tijd, gaf Dongen weer lucht. Waarna Sips met twee doelpuntende uiteindelijke eindstand op het bord zette. Resume: met momenten prima snel spel afgewisseld door leermomenten, waardoor de tegenstander weer dichterbij kon komen. Komend weekeinde naar Veneco/Velo een tegenstander dat graag van afstand wil scoren.

Landelijke Hoofdklasse B Heren: HV Dongen – Wittenhorst 33-31 (17-11)
Deze uitslag geeft het klassenverschil niet echt weer. Met goed handbal, waar vanaf de cirkel Joeri de Leeuw elf keer trefzeker was, werd de laaggeplaatste Noord Limburgse ploeg op ruime afstand gezet. Na de rust dacht Dongen de buit binnen te hebben. Door gemakzucht aan Dongenzijde kon Wittenhorst dichterbij kruipen. ,,Gelukkig konden we de overwinning nog veiligstellen,” was na afloop het commentaar van aanvoerder Freek Haagh.

Landelijke Jeugd Divisie MB: HV Dongen – Bevo/Panningen 15-19 (7-9)
Tegen de Noord Limburgse meiden van Bevo werd de vorige wedstrijd, na een slechte eerste helft, uiteindelijk met 2 puntjes verloren. Bevo wilde direct laten zien dat ze gekomen waren voor de punten en nam direct twee doelpunten voorsprong. Beide teams waren aan elkaar gewaagd waardoor de voorsprong voor Bevo in takt bleef. Verdedigend hadden beide teams de zaken redelijk op orde maar aanvallend konden beiden geen potten breken. De tweede helft hetzelfde beeld. Bevo kwam het beste uit de startblokken en nam weer 2 punten extra voorsprong. Halverwege de tweede helft had Dongen even een opleving en kwam weer terug tot op 1 punt. Echter verder dan dat lukte niet want Bevo kreeg weer licht de overhand. De ploeg speelde de wedstrijd uit met een uiteindelijk 15-19 winst. Ondanks een goede wedstrijd van Dongen, toch weer geen punten. Hiermee staat Dongen onderaan. Schrale troost: nog steeds de minst gepasseerde defensie. ,,Hopelijk kunnen we aanvallend meer een vuist gaan maken. Volgende week weer een nieuwe kans, dan spelen we uit tegen Blerick,” aldus de optimistische begeleiding.