DVVC weet weer wat winnen is en zet SVG met 4-0 opzij

Hoewel DVVC nog steeds ongeslagen is in de competitie heeft het al 4 gelijke spelen moeten incasseren maar zondag jl kwam er weer en driepunter bij. SVG uit Tilburg werd met een duidelijke 4-0 verslagen met Stefan van Dongen in de hoofdrol die een puntgave hattrick liet noteren.

DVVC begon wederom fel aan het duel en creëerden vele kansen maar de bezoekers waren het dichtst bij de openingstreffer. Tot grote opluchting aan DVVC zijde legde de scheidsrechter de bal net buiten de zestien meter waar een strafschop misschien wel op zijn plaats was geweest. Uit de vrije verkreeg SVG een corner die door de Tilburgse spits net over werd gekopt. Dit was na 3 minuten spelen en DVVC was gewaarschuwd. De vijf minuten hier op volgend had de stand zo maar 2-0 kunnen als Sefa Yalcindag zijn vizier goed had staan. Tot 2 maal toe (naast en over) wist de DVVC middenvelder vrij voor doel het net niet te vinden. Verder waren er nog wat mogelijkheden voor Koen Swanen (schot over), Fatih Kaya (hakje net naast), Erdem Uzun en Ismael Canpinar (schot over) en een pegel van aanvoerder Ron Heijmans die ter nauwe nood werd gekeerd door de Tilburgse doelman. Ook DVVC doelman Jan-Willem Siemons moest handelend optreden door een perfect genomen vrije trap te keren.

DVVC zet SVG onder druk
Na de thee ging zette DVVC de tegenstander onder druk om zo snel de openingstreffer te maken. Al na enkele minuten leek de eerste goal te vallen, Stefan van Dongen gaf vanaf rechts de bal voor en na het overstapje van Fatih Kaya kwam de bal voor de voeten van Memik Kizilcik maar zijn inzet ging over. Na 10 minuten spelen kwam dan toch de verdiende voorsprong, Sefa Yalcindag legde de bal vanuit een corner precies op het hoofd van Yunus Ozdemir en de SVG doelman was kansloos. Met deze minimale voorsprong was de wedstrijd absoluut nog niet gespeeld, bij de spaarzame uitvallen van de bezoekers moesten de DVVC achterwaartse alert blijven om een tegengoal te voorkomen. De opluchting was groot in de 65e minuut toen Koen Swanen met een prima steekpassje Stefan van Dongen bediende die de score verdubbelde met een mooie schuiver. Even zo mooi was de 3-0 zo’n 10 minuten later. Wederom was

Stefan van Dongen de gevierde man die een scherpe voorzet van Sefa Yalcindag fraai inkopte. Niet veel later leek Memik Kizilcik op weg naar de 4-0 te gaan echter zijn solo eindigde met de bal op de paal. De vierde goal kwam er uiteindelijk toch, een scherp genomen vrije trap van Ron Heijmans werd wederom door Stefan van Dongen tegen de touwen gekopt en tekende hiermee een glasheldere hattrick.
De bezoekers hadden zich reeds bij een nederlaag neergelegd en zorgde zelden meer voor enig gevaar. Na 90 minuten floot de scheidsrechter voor het laatst en de 3 punten waren in de pocket.

De slechts 20 jarige leidsman Kjell Voskuil kon terug zien op een perfecte wedstrijd, over de gehele 90 minuten had hij absolute controle over de wedstrijd, compliment!!

Komende zondag speelt DVVC de uitwedstrijd tegen Irene in Gemonde, Sportpark De Laat, Karel Hoefsteeg 2 te Gemonde. Let op aanvangstijd: 14:15 uur

Tekst en foto: Mathé de Jong