Winterkoninkje 2017

Afgelopen zondag werd bij Jeu de Boules Club Dongen gestreden om het zogenaamde Winterkoninkje 2017. In de voorbije winter was er een competitie geweest, bestaande uit 3 poules. De wedstrijden moesten allemaal voor 15 maart gespeeld zijn, want daarna kon de WECO de balans opmaken. De nummers een en twee kwamen in aanmerking voor dit afsluitende toernooi, samen met de twee beste nummers drie. Er waren op deze manier dus 8 paren geselecteerd, die verdeeld werden over twee poules.

Daarnaast was er ook nog een PET-toernooi voor de andere boulers. Bij zo’n boulestoernooi moet je als speler drie wedstrijden spelen met wisselende maatjes en tegenstanders. Zo’n PET-toernooi wordt vaker georganiseerd en degene die na al die toernooien de hoogste score heeft behaald, wordt de winnaar. Vandaag werd het PET-toernooi gewonnen door Piet Verboven. Proficiat met je overwinning.

Even terug naar het andere toernooi.
Elk paar in een poule speelde tegen de andere koppels en na een drietal rondes was bekend wie de grote finale mocht gaan spelen. In poule A was dat het team bestaande uit Evert Pol en Wim van Tiel en in de andere poule het team Johan van Kuijk en Maikel Leemans. De finale zou best wel eens spannend kunnen worden, want alle vier zijn het prima boulers. De uitslag werd 13-6 in het voordeel van Evert en Wim. Zij werden de winnaars van het Winterkoninkje 2017 en mochten de wisselbeker in ontvangst nemen. Daarnaast kregen ze nog een fleurig boeket bloemen en een heerlijk flesje wijn. Ook dit winnende team feliciteren we met de overwinning Het was een mooi toernooitje en de sfeer was prima.

Binnenkort wordt er weer geloot voor de indeling van de zomercompetitie. Wij wensen alle deelnemers hieraan een BOULE Speelplezier. Tot slot willen we ook nog de mensen achter de bar en van de catering bedanken voor hun inzet. Het eerstvolgende boulestoernooi is op zondag 9 april. Dan wordt er gestreden om het GOUDEN BUTJE (een strijd tussen de winnaars van de verschillende toernooien van het afgelopen jaar) en een Doublettemixtoernooi. U bent van HARTE uitgenodigd om eens te komen kijken naar deze wedstrijden. Ons terrein ligt tussen zwembad de Vennen en het complex van de handbal. Wellicht zien we U dan.