Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart wordt in de periode van maart tot en met juni de 27ste editie van het driebandentoernooi voor de kleine tafel gehouden. Via de mail zijn al diverse biljartsporters benaderd en zijn de eerste inschrijvingen ook al binnen. Er wordt gespeeld volgens het poule-systeem met na-beurt op een kleine tafel (2.30 m.). De eerste prijs in bedraagt € 150,-. Er zijn liefst zes geldprijzen. Inschrijven kan bij sportcafé-zaal ’t Vaartje, Vaartweg 137, 5106 NC te Dongen-Vaart. Telefoonnummer 0162-312275. Ook kun je daar terecht voor verdere informatie. Voorts kun je je ook aanmelden via de website: http://hetvaartje.com/inschrijvenbspdv/.

1e divisie driebanden-groot:
Hultermans pakt punt
In Darleveen is team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen er in geslaagd puntje af te snoepen van de nummer vier van het klassement team Brock. Winst was er voor kopman Jack Wijnen en reserve Kees Wittens. Jack was al na 28 beurten bij de finish en kwam uit op het prachtige gemiddelde van 1.428. Hij gaf hiermee zijn opponent geen schijn van kans. Jack maakte bovendien een geweldige serie van acht. In een spannende partij wist Kees Wittens de partij eveneens naar zich toe te trekken. Hij hield een marge van slechts twee caramboles over. Geoffrey Dresselaerts en Willie Damen hadden pech. Beide spelers moesten een zeer nipte nederlaag incasseren. Geoffrey kwam slechts drie caramboles te kort en Willie zelfs maar één. Geoffrey liet bovendien het fraaie gemiddelde van 0.822 voo zich noteren. Willie maakt4e nog een mooie serie van vijf.

Biljartsport vierde divisie:
P.C. Kamp behoudt koppositie
Team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. heeft de koppositie tegen huisgenoot SunControls B.V. Tilburg uitstekend verdedigd. In een gedegen partij won Piet Kamp overtuigend van Bert van den Hooff. Jan Ligtenberg won met slechts drie caramboles verschil van Anton Smulders. Ook Anja Verbogt gaf Patrick Schrijver prima partij. Zij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.420. Patrick troefde haar echter af met vier caramboles verschil. Patrick kwam uit op 0.5000 precies. Hetzelfde gemiddelde liet kopman Fabian van Hees noteren. Hij gaf hiermee Gerard Gabriëls geen enkele kans. Fabian maakte ook nog een mooie serie van vier caramboles. De voorsprong van team Kamp bedraagt nu twee punten op de nummer twee De Hazelaar uit Rosmalen. Dit team heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld.

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
De Posterij pakt winst
In Waalwijk won team De Posterij met 23-28 van team Olympia. Piet Kamp was de enige die verloor. Toch kwam Piet maar vier caramboles te kort. Patrick Schrijver speelde een uitstekende partij. In maar 41 beurten was hij al bij de finish. Hij liet het prachtige gemiddelde van 0.707 noteren. Hij maakte bovendien een mooie serie van vijf. Toch kwam zijn opponent maar twee caramboles te kort. Bart de Wijs was de man van de wedstrijd. Er stond geen maat op zijn prestatie. In slechts 24 beurten snelde hij naar de finish. Hij kwam uit op het schitterende gemiddelde van 1.208. Hij maakte onder meer een formidabele serie van acht. Team de Posterij staat nog maar zes punten achter de koploper. Het bezet op dit moment een fraaie derde plaats.

Gelijkspel AK Deur & Interieur
In Loon op Zand speelde team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 25-25 gelijk. Jos Hamers was de enige die verloor. Hij kreeg ook maar 26 beurten. Jos kwam nog wel uit op het degelijke gemiddelde van 0.500. In een slepende partij kwam kopman Jan Ligtenberg tot winst. Hij hield zijn rivaal keurig in de tang. Hij maakte bovendien een fraaie serie van vijf. Johan Ligtenberg was met 0.555 de beste man van zijn team. Hij pakte een mooie winstpartij in slechts 45 beurten.

Aankondiging
Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot:
De Posterij thuis
Op donderdagavond 16 februari speelt team De Posterij een thuiswedstrijd tegen ’t Pleintje uit St-Willibrord. Het is een wedstrijd in het kader van de districtscompetitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant. De nummer 5 speelt tegen de nummer 6. De Posterij kan nog op het podium komen, maar heeft dan wel een goed resultaat nodig. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

De Hoef thuis
Op dinsdagavond 21 februari speelt team De Hoef in sportcafé ’t Vaartje tegen Z.B.G.G. uit Hoeven. Het is een wedstrijd in het kader van de districtscompetitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant. De Hoef bestaat uit: Paul Bruijstens, Geert v.d. Sande, Rob Schaap, Marcel Persoons, Piet Kuypers, Antoine van Berkel, Mark Vos en Bert Strik. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen