Verlies voor heren en dames HV Dongen

De beide vaandeldragers van de handbalvereniging Dongen hebben in hun laatste wedstrijd voor de komende Kerst- en Nieuwjaarsstop verlies moeten incasseren. Bij de dames was het voor rust een gelijk op gaande strijd.

Na rust zakte het damesteam in de beginfase compleet door het ijs en keken, in korte tijd, tegen een 13-19 achterstand aan. De ploeg van coach Martijn Verhagen en Geert van Meersbergen toonde vechtlust en bracht met nog ruim tien minuten te gaan de stand terug naar 21-22. Een cruciaal moment van de scheidsrechters zette de wedstrijd hierna op zijn kop.

Gezien de bouw en leeftijd van de tegenstanders uit Blerick, moesten de heren in opdracht van trainer-coach Rene Vissers deze middag op snelheid deze tegenstander kapot spelen. Het pakte geheel ander uit. Dongen keek na 45 minuten spelen tegen een ruime achterstand van 5-17 aan. ,,Slechts 5 doelpunten in 45 minuten. Een prima keeper bij Blerick en een team dat met hun routine Dongen uit de wedstrijd speelde,” was kort en bondig de analyse van Vissers na afloop.

Landelijke 2e Divisie DS: HV Dongen – AES Arnhem 25-29 (10-14).
AES is dit jaar uit een fusie ontstaan van drie Arnhemse handbalverenigingen die alle drie in het verleden naam hebben gemaakt in de Vaderlandse handbalwereld. AAC 1899, ESCA en Swift Arnhem is nu AES en was zondag de tegenstander die 2 punten minder had dan Dongen. Wie dacht dat Dongen dit varkentje wel even kon wassen, moest zijn gedachten na een kwartier spelen bijstellen. Mede doordat Dongen in het begin een viertal kansen onbenut liet, kwam AES in de wedstrijd. Daarbij had Tamara van Es verschillende keren pech dat de bal via paal of lat en haar rug of hoofd in het doel verdween. Echter allemaal uitvluchten. Dongen kon niet weglopen. De openingstreffer was tekenend voor de wedstrijd. Zit het mee of zit het tegen? De toegekende strafworp werd door Van Es gestopt in de herkansing was het wel raak: 0-1. Tot 5 minuten voor rust hielden de teams elkaar in evenwicht. Vanaf 9-9 maakte de bezoekers goed gebruik van de ruimte die de Dongense verdediging weggaf.

AES zocht met, wat later bleek, een riante vier doelpunten voorsprong de kleedkamer op. Na rust leek Dongen zich niet te realiseren dat er verdedigend wat pittiger ingegrepen moest gaan worden. De bezoekers bouwden gestaag hun voorsprong uit en via 10-15, liepen zij uit naar 13-19. Dongen vocht zich terug in de wedstrijd en bij 18-20 kreeg Tanja Sips de kans op de aansluitingstreffer. Helaas voor de aanhang bleef deze uit. Met nog een klein kwartier te gaan prijkte de 21-22 op het scorebord. En weer speelde Sips zich prima vrij om zo de gelijkmaker te scoren. De scheidsrechters dachten hier anders over. Vrije bal voor AES, geen strafworp voor Dongen en zo kwamen de bezoekers op 21-23. Waarna in de volgende aanval van AES zelfs nog een strafworp kreeg toegekend en mocht aanvoerder Sips voor twee minuten vertrekken vanwege opmerkingen richting de scheidsrechters. Na deze 21-24 was het gelopen. De scheidsrechters voerden zelfs bij de stand 24-27 een correctie door. Blijkbaar was een doelpunt in de eerste helft niet in de scorelijst opgenomen en mocht de tijdwaarnemer het scorebord veranderen in 24-28. Door deze uitslag staat Dongen met vier teams tegen de middenmoot met 9 punten uit 11 wedstrijden. Daarboven twee teams met 11 punten en dan de kopgroep van vier teams. 7 januari begint de tweede helft van de competitie met een thuiswedstrijd tegen VHC/Valkenswaard, een ploeg in de degradatiezone. Gevaarlijke tegenstanders!

Landelijk Hoofdklasse HS: HV Dongen – Blerick 18-28 (5-15).
Om aansluiting te houden met koploper BFC zou gewonnen moeten worden. De heren hadden hun dag niet en waren vooral bezig tegen de uitstekende keeper van de bezoekers. Door dit verlies staat Dongen op de 3e plaats, drie punten achter de koploper, en heeft geruild met buurman Witte Ster uit Waspik dat nu op de tweede plaats staat.

Landelijk jeugddivisie MB1: Sittardia 1 – HV Dongen 1 18-11 (8-6).
Na twee wedstrijden te hebben verloren met 1 punt verschil, werd het nu eens tijd om de volle buit binnen te halen. In Sittard werd met name de eerste helft goed gespeeld en bleef de marge klein. In de rust was de aandacht gericht op het goede spel van de eerste helft. Dit zou Dongen na de rust doortrekken. Sittardia was echter met ander bedoelingen uit de kleedkamer gekomen. Furieus kwamen zij uit de startblokken en na 10 minuten keek Dongen tegen een 14-7 achterstand aan. Deze marge bleef tot het einde. ,,Op tien minuten na was dit een evenwichtige wedstrijd. De stijgende lijn van de afgelopen weken blijft in stand. Het moet lukken om in de tweede helft de eerste punten te gaan pakken,” merkte na afloop teambegeleider Ronny de Leeuw op. 8 januari op naar Deurne tegen De Sprint.