UDI 19 behaalt maximaal rendement tegen VV Dongen

Op het ongewone tijdstip van 18.00 uur mocht VV Dongen afgelopen zaterdagavond aantreden in Uden tegen UDI 19. Op het mooie sportpark Parkzicht ging VV Dongen met 3-1 ten onder tegen een scherp UDI 19 dat met een aantal nieuwe gezichten een hoog rendement haalde uit een aantal vlijmscherpe counters. VV Dongen kwam vooral scorend vermogen tekort en heeft veel werk aan de winkel.

UDI 19 coach Bert Ruisch (ex Gemert) heeft UDI 19 getransformeerd naar een ander systeem. Waar er in Uden al sinds jaar en dag met drie spitsen wordt gespeeld heeft Ruisch gekozen voor een speelwijze met twee spitsen voorin en één kort erachter. Voormalig rechtsbuiten Tim Wolf is in de voorbereiding omgeschoold tot rechtsback. Bij VV Dongen werd er gestart met de nieuwelingen Rik Schouw op het middenveld en Alex van Overdijk op linksachter. Later in de wedstrijd debuteerde Joe Yoffe in de spits.

dongenudi2

Mede door de mindere resultaten in de voorbereiding wist VV Dongen wat het doen stond en nam direct het initiatief. Een snelle combinatie tussen verdedigers Gio Henskens, Floris Wouters en Alex van Overdijk kon door laatstgenoemde niet worden afgerond, waardoor keeper Sander Maas van UDI niet kon worden getest. UDI 19 was in de 7e minuut wel efficiënter. Sam Wassenberg toonde zijn klasse, zeker als je hem teveel ruimte geeft. Een diepe bal vanuit de verdediging nam hij perfect. Henskens kon in een uiterste krachtinspanning de ingeschoten bal blokken, waardoor de bal een vreemde curve kreeg. De bal ging richting de kruising en de verraste keeper Jordy Zielschot schatte de bal niet goed in. Via de lat en zijn handen caramboleerde de bal in het doel. (1-0)

Ondanks deze domper nam VV Dongen het initiatief over. Met wat geluk kon keeper Maas een inzet van Glenn Kools redden. Toch was het UDI die de score verdubbelde. In de 23e minuut mocht middenvelder Lars van Geelkerken het veld oversteken en bediende de opkomende Tim Wolf. Zijn voorzet is gevaarlijk genoeg om een scrimmage te creëren. Na slecht wegwerken van de VV Dongen verdediging kon Sam Wassenberg zijn tweede doelpunt binnenschieten. 2-0 binnen het half uur voor UDI 19.

VV Dongen probeerde amechtig de aansluitingsgoal te maken, maar bij een inzet van spits Tom Kolkert was het wederom Maas die redding bracht. De overtuiging bij VV Dongen ontbrak en de rust werd met een 2-0 voorsprong voor UDI 19 ingegaan.

dongenudi3

Trainer Ron Timmers probeerde met een aanvallende wissel (Mart van Bree voor Rik Schouw) het tij te keren. Het spel oogde in het voordeel van VV Dongen, maar tot aan de 61e minuut hield UDI 19 makkelijk stand. Het was Remon Koenen die de ban voor VV Dongen brak. Een verre ingooi van Mart van Bree werd door Tom Kolkert doorgekopt en Koenen kon uit de draai de bal hard achter keeper Maas binnen knallen. (2-1). VV Dongen probeerde door te drukken. Verdediger Wouters werd gewisseld voor spits Yoffe. Bij een kort genomen vrije trap wist Yofe zich vrij te spelen. Zijn pass vond geen eindstation. Het legde het probleem van VV Dongen goed bloot. Aanvallen maar niet scoren.

UDI 19 bleef op de been en VV Dongen wisselde nog een keer. Daan Poelmans kwam voor van Overdijk. In de 76e minuut besliste UDI 19 de wedstrijd definitief. Een afgeslagen bal werd door Tim Wolf vanaf 20 meter loeihard binnengeschoten.(3-1). Mede door het uitvallen van Giovanni Henskens in de 80e minuut konden er geen potten meer worden gebroken en verloor VV Dongen het openingsduel. UDI 19 behaalde een rendement van 90% uit de gecreerde kansen en stuurde VV Dongen naar huis met een hoop werk.

Aanstaande zondag 21 augustus mag VV Dongen het opnemen tegen Quick 20 uit Oldenzaal. Zijn wonnen hun eerste wedstrijd met 1-0 van HSC 21. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.30 uur