Blog Koen Swanen: ‘Het is klaar. Het is gedaan.’

Foto: Koen Swanen

De Olympische Spelen zijn in volle gang. Onze lokale trots Nadine Broersen kwam vrijdag en zaterdag in actie op de zevenkamp. Haar en ‘onze’ medailledroom werd helaas geen werkelijkheid, Nadine eindigde op de dertiende plaats. Nadine’s partner Koen Swanen is haar achterna gereisd en houdt op dongen.nieuws.nl een blog bij met daarin een mix van zijn ervaringen en die van Nadine tijdens de Spelen. Hieronder blog nummer 7.

Het is klaar. Het is gedaan.

Het was teveel. Teveel voor onze Nadine om te laten zien wat ze echt in huis heeft. Ondanks dat ze de laatste tijd wat beter in haar vel zat, werd het toch allemaal teveel. Je kunt willen vechten tegen bepaalde dingen, maar soms kun je niet winnen. Dan mag het niet zo zijn.

Het doet pijn om Nadine zo te zien vechten de laatste dagen. Een gevecht dat ze sowieso niet kon winnen. Soms zijn dingen niet eerlijk en vraag je je af waarom dingen moeten gaan zoals ze gaan. Maar het is nu klaar, het is voorbij.

Natuurlijk mag ze trots zijn dat ze er weer bij was! Haar tweede Olympische spelen!! Dat kunnen maar weinig mensen zeggen.

Dat Nadine nu officieel geen trainer/coach meer heeft is duidelijk. Maar eerst de reset modus aan en rustig gaan kijken wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst.
Hoe dit allemaal gaat zijn is nog niet duidelijk. Wel is de planning dat ze over een paar weken nog een meerkamp in Frankrijk gaat doen. Hopende dat ze daar weer een beetje kan genieten van het feit dat sport ook heel mooi kan zijn en zij daarmee het goede gevoel weer een beetje kan opzoeken.

Ook krijgen wij eind oktober de sleutel van ons nieuwe huisje en zullen wij ook daarin een nieuwe start maken. Laten we ervan uit gaan, dat dit alles voor Nadine het einde is van een lastige periode en het begin van een nieuw tijdperk.

Ik wil iedereen namens mij en Nadine, enorm bedanken voor alle betrokkenheid en interesse van de afgelopen tijd. Hoop in de toekomst dit nog vaak te mogen voelen. En weet zeker dat dit Nadine zal helpen in haar strijd terug omhoog.

Bedankt Dongen, en iedereen die er voor ons, maar vooral voor Nadine is.

Liefs Koen

Groetjes uit Rio

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen