The Juke Joints in Dongen

Foto:

Blues Promotion Dongen gaan hun dertigste seizoen openen met The Juke Joints die inmiddels ook al meer dan 30 jaar hun naam als “Masters Of Rock Rolling Blues” meer dan waarmaken.

De wereld veroveren van uit het Zeeuwse Kwadendamme met hun slogan “ a maxium of Rhythm & Blues” dat probeert dit Zeeuwse kwartet al ruim 30 jaar. En deze pretentieuze poging kan ondertussen als geslaagd worden genoemd. Omdat er twee belangrijke gebeurtenissen plaats vonden dit jaar.

Ten eerste kwam hun negende geluidsdrager dit jaar uit met de als titel “Heart On Fire” en ten tweede werd deze cd door een toonaangevend Amerikaans blues site gekozen als ”Best European Bluesrock CD”. In de jaarlijst van Blues Underground Network, hoog aangeschreven bij de bluesfans in Ver.Staten en Canada, staat deze cd gewoon tussen namen als John Mayall
en Buddy Guy.

The Juke Joints hebben ook al verschillende tours gedaan in de V.S. namen daar ook hun CD “Going To Chicago” op met als producer Ronnie Brooks en met gastmuzikanten Eddie Clearwater en Ana Popovic. De band heeft een internationale status The Juke Joints speelden in zowat elk Europees land want deze band is een garantie voor elke festival organisator om hun festival aan de gang te krijgen.

Ook tourden The Juke Joints met blues vedettes als Eddie Clearwater, en Willie Foster.
Het zal ongetwijfeld ook met hun Spartaanse werkethiek te maken hebben, maar ook muzikaal hebben deze Zeeuwen een gestage ontwikkeling meegemaakt van recht voor zijn raap rockers naar een band die inmiddels alle nuances van de blues in hun achterzak hebben.

Van boogie tot jumpblues maar even makkelijk uitwijkend naar zijstraatjes als Americana en zydeco.
Drijvende kracht on stage in de band is natuurlijk drummer/mandolin/zanger Peter Kempe , op mondharmonica en trekzak is Sonny Boy van de Broek met zijn dartelend mondharmonica spel de smaakmaker.

Gitarist Michel ‘boogie Mike” Staat en bassist Derek Korpershoek zijn imposante snarenplukkers.
The Juke Joints zijn ook na dertig jaar echt niet “zuunig”tijdens hun shows, veelzijdigheid en ambiance is troef bij deze heren. Mochten de dijken daar weer eens doorbreken dan sturen we gewoon The Juke Joints daar naar toe om het tegen te houden !

Zondag 4 september a.s Aanvang 16.30
Café-zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen
Entree 10 euro.
www.thejukejoints.com
www.bluesdongen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen