Dertiende plaats voor Nadine Broersen

Foto: CC0/Public Domain

Nadine Broersen heeft de Olympische zevenkamp afgesloten op een dertiende plek. Tegen de camera’s van de NOS verwoordde ze haar gevoelens: “Het was allemaal net niet”

“Het was in ieder geval een meerkamp van ‘net niet’, aldus Nadine. “Het is heel dubbel want een jaar geleden had ik een heel mooie Olympische droom maar helaas liep het seizoen heel anders.” Broersen kampte het afgelopen jaar met enkele blessures en wisselde kort voor de Spelen nog van coach. “Toch ben ik blij dat ik hier op de Olympische spelen de meerkamp toch heb kunnen doen maar het is emotioneel en mentaal een zwaar seizoen geweest. Als je een jaar terugkijkt was het reëel om over medailles te dromen, maar helaas liep het anders.”

“Mentaal is de zevenkamp het zwaarste onderdeel. Als één onderdeel niet goed gaat dan moet je gewoon door, je kan niet stoppen. Maar aan de andere kant hebben we wel zeven kansen. Ik moest de eerste dag nog denken aan Annemiek van Vleuten, de wielrenster die gevallen is. Zij kreeg daarna geen kans meer. Zo heb ik het maar positief opgevat.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen