Promotie naar de derde klasse voor Plugro Liberty Dames 1

Zondag 26 juni was het dan zover; de laatste kans voor Plugro Liberty Dames 1 om de felbegeerde promotie naar de derde klasse te behalen. Door het feit dat we in onze poule in de vierde klasse tweede zijn geworden mochten we mee doen aan deze playoffs. Geleerd van de eerdere jaren dat er playoffs gespeeld zijn, gingen we met een meer dan volledig team de bus in richting Apeldoorn.

Duidelijk was dat het dit keer echt moest gebeuren, de vierde klasse was geen optie meer voor nog een seizoen, daar was iedereen het wel over eens. Maar tegen drie vrijwel onbekende tegenstanders was het geen uitgemaakte zaak dat het zomaar zou lukken. Er moesten drie wedstrijden gespeeld worden in de poule, en de nummers 1 en 2 van de poule gaan naar de derde klasse. De eerste wedstrijd was tegen Zandvoortsche Hockeyclub, ook een team wat tweede was geworden in hun poule in de vierde klasse. Ondanks goede afspraken hoe we zouden beginnen, was het eerste kwartier rommelig, de zenuwen speelden ons duidelijk parten. Gelukkig brak Chelsea van Helmond halverwege de eerste helft de ban met een knappe goal. Een goed uitgevoerde strafcorner, afgerond door Diewertje Trommels, betekende dat we konden rusten met 2-0. Deze wedstrijd werd daarna zonder al te veel problemen uitgespeeld, met nog een keurig doelpunt uit een strafcorner van Diewertje. De eerste drie punten waren binnen.

De tweede wedstrijd was tegen Tempo ’34 uit Rotterdam; een team waar we 2 jaar geleden nog eens tegen geoefend hadden. In de eerste minuut opende Chelsea de score met haar befaamde backhand, maar helaas was het 2 minuten later al weer 1-1. Het vervolg van de wedstrijd was erg spannend, met kansen over en weer. Uiteindelijk 2 minuten voor het einde leek Chelsea met haar tweede goal de wedstrijd te beslissen, maar in de laatste minuut kreeg Liberty een strafbal tegen. Sanne van Steen zat er nog goed bij, maar het werd toch 2-2. De derde wedstrijd moest dus de beslissing brengen.

Tegen Drienerlo, een studentenhockeyclub uit Enschede, lieten we direct zien dat het onze wedstrijd zou worden, en dat we deze absoluut niet uit handen gingen geven. Na een minuut of 5 kreeg Liberty een strafbal, een kans die Diewertje niet liggen. Na een benutte strafcorner door Fabienne Taks gingen we de rust in met een geruststellende voorsprong. Het was nu zaak rustig te blijven en de wedstrijd uit te spelen. Met doelpunten van Kim Verburgh en Chelsea werd het uiteindelijk makkelijk 4-0. Eerste plaats in de poule en promotie was een feit.

De promotie werd op het veld, na het dankwoordje van het bestuur, al flink gevierd. De dag werd afgesloten met een gezamenlijk etentje in het clubhuis van Liberty. Hiermee kwam een eind aan een lang seizoen voor Plugro Liberty Dames 1, maar met het gewenste resultaat, namelijk dat we volgend seizoen mogen uitkomen in de derde klasse! Een dankwoord is op zijn plaats voor alle vaste speelsters, alle invallers die dit seizoen 1 of meerdere wedstrijden hebben meegespeeld, de begeleiding, en natuurlijk alle (vaste) supporters.