dongen.nieuws gaat naar de Tour de France

Foto:

Aanstaande zaterdag begint de Tour de France. En dit jaar gaat dongen.nieuws.nl op een hele bijzondere manier aandacht besteden aan het grootste wielerspektakel  ter wereld. Sterker nog, we gaan de tour op een unieke manier in beeld brengen. Fotograaf Joris Knapen zal voor dongen.nieuws.nl iedere dag exclusieve foto’s maken van de tour en het hele circus er omheen, dus ook de ‘achterkant’ van dit wereldberoemde evenement. Natuurlijk zal hij deze voorzien van deskundig commentaar, anekdotes en leuke weetjes over de Tour. Vanaf zaterdag 2 juli elke dag exclusief  bij dongen.nieuws.nl. Mis het niet! In onderstaande blog stelt Joris zich voor

Tour de France
met: Joris Knapen

Dit jaar mag ik weer foto’s maken van de Tour de France. In samenwerking met dongen.nieuws.nl ga ik dit jaar mijn avonturen met jullie delen.

Voor de mensen die mij niet kennen, Ik ben Joris Knapen en woon in Chaam, gelukkig getrouwd en samen hebben wij een zoon en dochter.  Als freelancefotograaf ben ik al geruime tijd actief, met als specialisatie sportfotografie. Regelmatig krijg ik opdrachten van diverse persbureaus om foto’s te maken, met name van sportwedstrijden. Ook dit jaar ga ik voor deze bureaus en diverse websites naar de Tour. Misschien dat u mij al eens gezien heeft, terwijl ik bezig was om foto’s te maken, maar vaker nog zult u mijn foto’s langs hebben zien komen in kranten, op websites of in tijdschriften.

Dagelijks zal ik de mooiste foto’s op dongen.nieuws.nl publiceren en tevens voorzien van een korte begeleidende tekst. Dit omdat, vaak, het maken van de foto’s al een avontuur op zichzelf is dat ik graag met u wil delen.

Zoals bijvoorbeeld vorig jaar: De tour volgen is voor mij reizen met een tentje, geen bedompte hotelkamers, maar lekker fris in de buitenlucht overnachten en, bijkomend voordeel, je ontmoet heel veel leuke mensen op de camping. Vaak is het al donker voordat ik kan vertrekken uit de perszaal, zo ook deze keer. De camping was al besproken, samen met een collega ging ik op pad. Met de gekregen code konden we het hek openen en dan zouden we onszelf de volgende ochtend bij de balie kunnen melden.

Na een aantal keer verkeerd gereden te zijn, zagen we uiteindelijk de bordjes met “camping” daarop. Helemaal blij dat we de bordjes, na een uur gezocht te hebben, toch gevonden hadden. We volgden de bordjes om uit te komen bij een slagboom welke nog open stond. We reden het terrein op en zochten naar een plekje om de tent neer te zetten. Op het enige veldje waar het gras niet een halve tot een meter hoog stond hebben we de tentjes opgezet, in het pikkedonker, in het licht van de koplampen. Geen aandacht gevend aan de omgeving, de andere caravans en tenten op het terrein, zijn we snel gaan slapen. Na een onstuimige nacht met veel regen en onweer, begon de dag met een stralende zon. Groot was de schok, toen we in de ochtend nog eens goed om ons heen keken. Wij hadden de nacht doorgebracht tussen, waarschijnlijk, Roma en/of Sinties. Gelukkig werd de schok snel weggenomen door een meneer met een iets te kort T-shirt en een te wijde sportbroek op slippers, met een gulle lach en de woorden: ‘Bonjour, ca va?‘

Omdat de Tour niet de Tour is zonder alles eromheen, zoals publiek, omgeving, reclame-caravaan, enz., enz.. zal ik ook dit in beeld gaan brengen. Gaat u ook naar de Tour en mocht u mij onderweg tegenkomen, schroom dan niet om mij aan te spreken. Wie weet ziet u zichzelf dan hier wel terug. Ik hoop dat u net zo gaat genieten van mijn beelden en verhalen als ikzelf ga genieten om ze voor u te maken.

Groet

Joris Knapen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen