Dames HV Dongen zakken door het ijs in Amsterdam

Wat is er gaande met de selectie van trainer/coach Jean Troquet? Vorige week prees hij zijn team nog hoog de hemel in. Deze week was het bar en boos in Amsterdam Osdorp. Na tien minuten spelen, Dongen bood Westsite tot dan nog prima tegenstand, vielen alle gemaakte afspraken in het niet.

Dongen zakte als een kaartenhuis in elkaar. ,,De dekking viel volkomen weg,” vertelt team oudste Marion Horvers na afloop. ,,Aanvallend waren wij het spoor helemaal bijster. Zeker na rust!” Aanvoerder Tanja Sips hield het op een collectief falen. ,,Als iemand een aanval inzette, keek de rest toe wat er zou gaan gebeuren in plaats van een kansrijke stelling in te nemen!”

,,Dongen was geen moment in staat er een echte wedstrijd van te maken. Waar was de ploeg van vorige week? ” vroeg een verontwaardigde Troquet zich na het eindsignaal af. In zijn ogen haalden drie speelsters hun niveau. ,,Dit was de slechtste wedstrijd van het seizoen en we zijn compleet afgedroogd. De koppies gingen hangen, gemopper op elkaar en de tegenstander mocht erop los scoren. Ik schaamde me diep,” was na afloop het commentaar van teambegeleidster Ine Sips – Loonen. Na een 13-9 ruststand werd Dongen met 32 -17 afgedroogd. Daardoor zakt de ploeg, die vorig seizoen nog meedeed om de titel, nu in de degradatiezonde. Dat wordt deze week wonden likken en in de spiegel kijken!

Voor aanvang van de tweede kompetitie helft was Troquet al bang dat Dongen, in deze situatie, iedere wedstrijd een finale zou moeten gaan spelen.
Komende zondag 31 januari komt om 15.00 uur MIC uit Meerssen op bezoek. Deze tegenstander staat net boven Dongen en heeft in Limburg met 24-21 gewonnen van de geel blauwen. De naaste degradatiekandidaten (Hellas 2 en Verburch ) spelen zondag ook nog eens tegen elkaar. Beiden komen weliswaar nog naar Dongen. Tijd voor Dongen zich weer eens op te laden en het thuispubliek te tonen dat deze competitiestand Dongen onwaardig is en dat het ook anders kan!

hvdongen2601

Landelijke Hoofdklasse HS: Internos – HV Dongen 28-24 (15-12)
De heren van Dongen moeten verder zonder trainer coach Stefaan Evens. De Belg diende voorafgaande aan de wedstrijd zijn ontslag in omdat zijn sportieve ambities niet aansloten bij die van de spelers van HS1. Een wedstrijd zonder coach en direct aansturen vanaf de zijkant was moeilijk. Dit had niet het gewenste effect om de punten in de derby tegen Internos uit Etten Leur.
Zondag om 13.35 uur thuis tegen Delta Sport uit Zierikzee.

Landelijke Divisie DB1: HV Dongen – BFC 13-28 (7-14)
In de beginfase kon Dongen deze sterke Limburgse tegenstander nog goed partij geven. Na 4-4 was het duidelijk dat BFC een maatje te groot was. Na rust kreeg Dongen het moeilijk met de zeer offensieve verdediging van BFC, waardoor het aanvallend niet liep zoals Dongen het wilde. Verdedigend pakte Dongen de draad goed op. Een leerschool voor de volgende moeilijk uitwedstrijd bij V&L in Geleen.

Landelijke Divisie MC1: HV Dongen – NOAV 10-13 (5-4)
Tegen NOAV, de nummer 2 waarvan vorige wedstrijd met ruime cijfers van werd verloren, was nog wat goed te zetten. In tegenstelling tot de laatste wedstrijd werd nu eens scherp van start gegaan. Met hard werken en elkaar goed ondersteunen in de verdediging kregen de lange opbouwers uit Susteren weinig kans. Aanvallend liet Dongen zien te groeien. Mooie uitgespeelde aanvallen werden helaas niet altijd omgezet in doelpunten. Keeper en paal en lat hielden NOAV in de race. Na rust een verdedigend sterk NOAV dat via een hechte 6-0 verdediging de zaak dicht gooide. Dongen kon hier aanvallend weinig tegenover zetten. De loopacties van voor rust, liepen nu niet meer. De smalle selectie aan Dongen zijde viel in het voordeel van de Limburgse bezoeksters. Een goede eerste helft en een mindere, maar nog steeds goede, 2e helft resulteerde in een nipte een nederlaag. Komende zondag om 12.20 uur thuis tegen BFC.