VV Gemert volgende uitdaging voor VV Dongen

Aanstaande zondag 31 januari staat de uitwedstrijd tegen VV Gemert op de rol. Na de zege op DOSKO (3-1) en de afgelasting bij EHC heeft VV Dongen zijn voorsprong naar 7 punten opgevoerd. Natuurlijk moeten de Limburgers het duel nog inhalen, maar met deze zege voert VV Dongen de druk op bij de zuiderlingen.

Volgende tegenstander VV Gemert is de zoveelste in de rij die de dorpsgenoten een nederlaag wil bezorgen. Het begint op een collectieve uitdaging te lijken voor de teams uit de Hoofdklasse B om eens te winnen van de ongenaakbare Kanaries.

Afgelopen dinsdag zette het team met een enorme overmacht 4e klasser Groen-Wit opzij. In een wedstrijd voor de districtsbeker slachtte het team van Ron Timmers de mannen van oud-VV Dongen speler Osman Erbas af. 8-1 was nog geflatteerd, want in de 1e helft was elke aanval een 100 % doelrijpe kans (6-0 bij rust). In een ongekend hoog tempo ( wat je niet altijd ziet in wedstrijden waar het klassenverschil zo groot is) liepen de blauwgelen over Groen-Wit heen. Geen handrem en geen mededogen, gewoon doorgaan en willen scoren. Blijkbaar was dat ook de opdracht waarmee een aantal vaste waarden en ‘komende’ spelers het veld waren ingestuurd. VV Dongen kon het niveau zo’n 70 minuten volhouden en daarna was het klaar. Een uitslag in de dubbele cijfers bleef de Bredase koploper in hun klasse bespaard.

Het zegt iets over de dadendrang van VV Dongen. Zeker na de uitspraken van Ron Timmers op de website waarin hij stelt dat zijn ploeg nu nog alleen voor het kampioenschap moet gaan. Na de wedstrijd tegen DOSKO werd er hevig geanalyseerd over de 1e helft waarin DOSKO de bovenliggende partij was en zelfs met een voorsprong de rust inging. De ene vond dit en de andere vond dat, maar waar iedereen het over eens was: VV Dongen liet in de tweede helft zijn ware gezicht zien. Wellicht door tactische aanpassing, maar vooral de strijdlust, die in de eerste helft meer bij de tegenstander lag, gaf de aanzet tot de zege. En natuurlijk het geluk dat DOSKO-spits van der Kreeke de bal niet binnenschopte in vrijstaande positie voor doelman Zielschot.

VV Gemert wil ook de uitdaging aangaan. (lees de voorbeschouwing op website VV Gemert). Met de routiniers Mark en Erik van Dijk in de gelederen wil de ploeg van de afscheidsnemende Bert Ruisch het geschonden blazoen oppoetsen. VV Gemert verloor de laatste drie competitieduels met als dieptepunten de 1-4 nederlaag tegen VV Gestel en vorige week de 2-0 bij streekgenoot Blauw-Geel 38.

VV Gemert bivakkeert op een zevende plaats en dat is voor der Zwart-Witten een positie waar ze (zeker gezien hun kwaliteiten) niet thuis horen. Vorig seizoen werd met een bijna zelfde team de nacompetitie behaald en pikte het vier punten van VV Dongen. De 3-0 overwinning op VV Dongen in Gemert was van hoog niveau. Dus de vraag werpt zich op: Gaat VV Gemert zich oprichten tegen de kampioenskandidaat en zijn ze zo getergd dat hen dit gaat lukken? In deze jaargang won VV Dongen thuis met 2-0.

Het zijn altijd interessante partijen. Daarom ook des te leuker om zondag naar Gemert af te reizen. De volgende uitdaging staat voor de deur !! Aanvang in Gemert is 14.30 uur

Tekst: Frank van Heteren ([email protected])