Chuck Pols haalt Zilver tijdens indoor NK Atletiek voor D-junioren

Foto:

In het weekend van 23 en 24 januari werden de indoor Nationale kampioenschappen gehouden in de Toplocatie Omnisport te Apeldoorn. Chuck Pols wilde graag Persoonlijke records halen op alle onderdelen. Hij had zich ingeschreven voor 60m Horden, voor kogelstoten en Polsstokhoogspringen.

En had zich voorgenomen om tijdens de Hordenseries in driepas te lopen. Dat zou een overwinning zijn op zichzelf voor deze D-junior. Voor het kogelstoten was het doel om de halve finale te halen en zijn PR te verbeteren. Polsstokhoogspringen is een onderdeel waar nog weinig jongeren van zijn leeftijd ervaring mee hebben, maar Chuck vind dat een heel mooi onderdeel. Binnen zijn vereniging ATV Scorpio in Oosterhout heeft hij het clubrecord behaald met 2.00 m.

De dag begon met het inlopen en oefenen voor de Hordenseries onder in het Sportcentrum. Vandaaruit moesten ze melden in de callroom waar ze begeleid werden naar boven voor de wedstrijd. Chuck wenste alle medeatleten in zijn serie succes bij de start. Hij liep een mooie race en het lukte hem om de driepas te behouden. Het leverde een Persoonlijk record op van 10.84 sec, een mooie verbetering van 0,3 sec. Hiermee kwalificeerde hij zich voor de halve finale.
Het kogelstoten leverde ook een mooi PR op met 9.41 m en een plek in de halve finale.

In zijn race in de halve finale Horden raakte hij iets uit balans en moest hij tijdens de serie overstappen van driepas naar vierpas, maar toch liep hij netjes en was wachten op de uitslag. Toen die niet direct kwam moest hij zich al gaan melden voor het volgende onderdeel, het polsstokhoogspringen.
Chuck had net zijn aanloop uitgezet en wilde op zoek naar de juiste polsstok toen er omgeroepen werd dat de halve finale 60m Horden overgelopen moest worden en hij zich moest melden in de callroom. Het bracht onrust omdat hij plotseling weg moest bij zijn onderdeel en er ook niet ingelopen kon worden voor de 60m Horden. Het lukte deze keer dan ook niet tot een mooie hordenpassage komen.

Terug bij het polsstokhoogspringen moest Chuck nog snel op zoek naar de juiste polsstok en kon nog net een paar oefensprongetjes maken, tijd voor oefeningen was er niet meer. Het polsstokhoogspringen vergt een combinatie van technieken om tot een mooie sprong te komen. In zijn tweede sprong maakte hij een mooie passage over de lat die op 1.80 m lag. De 1.90 m haalde hij in de eerste sprong. Ook de 2.00 m bedwong hij in de twee poging. Hij werd beloond met een Zilveren medaille.

Er restte nog een halve finale kogelstoten. In alle pogingen kwam de kogel in de buurt van zijn pas verworven PR. Het leverde een mooie 11e plaats op van alle D-junioren in Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen