Maikel Leemans en Rinus de Bruijn pakken winst

Foto:

Op de banen van gezelligheids-Jeu de Boules-vereniging De Vaart Erin (DVE) bij sportcafé ’t Vaartje werd het Sinterklaastoernooi gewonnen door Maikel Leemans en Rinus de Bruijn. Naast speculaas waren er ook pepernoten voor de deelnemers.

De opkomst was geweldig te noemen. Er was zelfs sprake van een nieuw record. Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar de gezellige toernooien. Hierdoor moest er in liefst drie poules gegooid worden. De weersomstandigheden vielen ondanks de voorspellingen mee. Bovendien snorde de kachel in het clublokaal. Door de drukte werden de nieuwe banen opnieuw ingeschakeld.

In de voorronde bleef er slechts één baan onbezet. De kruisfinales en de finales werden op de vertrouwde banen gegooid. In de kruisfinales stonden Wim Cleijn en Judith Schellekens tegenover Wim Roos en Stijn Kennekens. De winst werd met 13-12 gepakt door laatstgenoemde koppel Omdat zij het kleinste verschil maakte gingen zij niet door naar de finale. Dat lukte wel voor Nick Dirven en Wilma Kemmeren. Zij versloegen Rini Netten en Toine Snoeren met 13-2. De andere finalisten waren Rinus de Bruijn, die voor het eerst in de finale stond en debutant Maikel Leemans. Zij waren te sterk voor Kees Leemans en Truus Jansen. Hier werd het 13-4. In de finale stonden Rinus en Maikel tegenover Nick en Wilma. De strijd werd beslist in het voordeel van Rinus en Maikel. Zij zijn de winnaar van het 87e toernooi van DVE. Reikhalzend wordt al weer uitgekeken naar het snerttoernooi, wat gehouden wordt op zondag 20 december.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen