Olympia’60 wint overtuigend topper tegen Boeimeer

Zaterdag stond er voor Olympia’60 een belangrijke wedstrijd op het programma. Voor de tweede keer in vier weken moest het aantreden tegen de nummer drie van de ranglijst Boeimeer. De uitwedstrijd werd met 6-3 verloren maar Olympia’60 zette die nederlaag ruimschoots recht op eigen terrein. De rood witte doelpunten machine draaide op volle kracht en Boeimeer werd overtuigend met een 5-2 nederlaag teruggestuurd naar de Haagse beemden.

Voorafgaande het treffen tussen beide hoogvliegers waren er minieme verschillen tussen de top 4 van 4D. Doordat Olympia’60 eigenhandig afrekende met Boeimeer en de nummers twee en vier Oosterhout en Seolto gelijkspeelden tegen respectievelijk Merlijn en SCO/TOFS werd Olympia’60 de grote winnaar van speelronde 12.

Door het ontbreken van basisspelers Mike Boudewijns en Tim Antheunisse posteerde trainer Arne Koeman Tim van Wanrooij en de jonge Geert van der Ven op de back plaatsen. Na koortsachtig overleg met Arno Kuppens, trainer van Olympia 2 werd gekozen voor de 17 jarige Van der Ven. De fragile jongeling was totaal niet onder de indruk van de robuuste Boeimeer aanvallers en leverde een puike wedstrijd af waarmee van der Ven uitgroeide tot één van de beste spelers van het veld bij zijn debuut als basisspeler van onze hoofdmacht.

Ook Robert Hillebrand ontbrak door een blessure en de plaats van de geschorste keeper Ersin Unal werd met verve overgenomen door de doorgewinterde Robin Oomens. Olympia wilde koste wat koste een overwinning uit de wacht slepen om zo lijstaanvoerder te kunnen blijven. Raymon Damen zocht meteen na de aftrap de aanval op en via Bryan Weistra (favoriete speler van de pupil van de week Senn Hekkens) en via Nick van Wanrooij werd de bal net naast gewerkt. Nadat de bal in de tweede minuut van de lijn werd gehaald door een Boeimeer verdediger was de trend gezet en wisten de Bredase bezoekers dat het menens was voor de koploper. Na acht minuten spelen werd Boeimeer voor het eerst gevaarlijk maar de inzet ging net voorlangs waardoor de brilstand op de borden bleef.

Olympia zette aan en kreeg loon naar werken in de 23e minuut. Een fluwelen pass van middenvelder Kjeld Huveneers belandde bij Olympia’s topscorer Nick van Wanrooij die beheerst zijn 23e van het seizoen in de touwen joeg. Nog geen drie minuten later was het Nick van Wanrooij die met een prima assist Elroy Vereggen bereikte. Vereggen pikte opnieuw zijn doelpuntje mee en de 2-0 was een feit door de snelle Olympia vleugelspits die bijna wekelijks scoort.
Olympia was in vorm en het toegestroomde publiek kreeg een heerlijke voetbalshow voorgeschoteld. De ene aanval was nog mooier dan de andere en uit 1 van die aanvallen volgde de 3-0. De pijlsnelle Bryan Weistra speelde Raymon Damen aan die meteen uithaalde. Zijn schot stuitte echter op de Boeimeer keeper maar Nick van Wanrooij was dodelijk in de rebound. Nog voor de rust scoorde Stijn Seuntjens knap de 3-1 door een korte onoplettendheid van de Olympia verdediging.

In de kleedkamer was iedereen het er wel over eens dat deze voorsprong niet meer mocht worden weggeven. Toch werd het overheersende Olympia nog even met de neus op de feiten gedrukt toen Danny Pas uit het niets in de 49e minuut de 3-2 scoorde. Na deze aansluitingstreffer werd het eenrichtingsverkeer. Olympia viel aan één stuk aan en de Boeimeer verdediging knakte uiteindelijk in de 57e minuut na een magistrale pass van aanvoerder Pepijn Laurijsen die met grote overmacht het Olympia middenveld leidde. Bryan Weistra pakte de pass op en snelde weer naar de achterlijn. De koning van de assists bereikte Raymon Damen . Balvirtuoos Damen knalde met zijn 9e van het seizoen de 4-2 binnen en Olympia had weer lucht.

Boeimeer werd nog even gevaarlijk via de beweeglijke Danny Pas en Boeimeers beste speler Dennis Brugel maar meer als speldenprikkies werden het niet. Na langdurig zeuren en praten tegen de leiding kon de aanvoerder van Boeimeer inrukken met rood na 66 minuten. Met nog 20 minuten te spelen wisselde trainer Koeman zijn beide vleugelspitsen Elroy Vereggen en Bryan Weistra voor de jongelingen Bas Leemans en Bas van de Kemp. Beide wisselspelers gingen moeiteloos mee op in het niveau van de koploper. In de 80e minuut spatte een hard schot van Raymon Damen uiteen op de paal.

Boeimeer was conditioneel gebroken en mag van geluk spreken dat de score niet nog veel hoger uitviel. Ran van Peer kwam nog binnen de lijnen voor Kjeld Huveneers en het Olympia publiek zag een heerlijk slotoffensief geregisseerd door Olympia’s invallers. Bas van de Kemp legde de bal panklaar voor de meegesnelde Bas Leemans die de 5-2 intikte. Een prima goal van Leemans die het respect geniet van alle Olympianen door zijn trainingsinzet en tomeloze betrokkenheid ondanks zijn vele reserve plaatsen Petje af voor de jongeling!

Een hecht collectief met een grote inzet zorgde voor de overwinning die dik verdiend was tegen een stug Boeimeer. Met keihard werken voor elkaar en met vlagen oogstrelend voetbal blijft Olympia de trotse koploper van 4D en loopt het zelfs enkele punten uit door uitglijers van de directe concurrentie.
Volgende week staat er weer een kraker op de agenda voor Olympia’60, dan mag het op bezoek bij de nummer 4 Seolto in Zevenbergen. Het gat tussen beide equipes is 5 punten.