Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

BIn sportcafé ’t Vaartje verloor team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen met 0-8 van de koploper uit de eredivisie team De Uitspanning uit Barendrecht. De kopman van Hultermans Dongenaar Jack Wijnen lukte het om een setje af te snoepen van de Belgische topspeler Eddy Leppens. Hij zette het setgemiddelde van 1.363 neer. Hij maakte bovendien een mooie serie van zes. Kees Wittens verrichte een zelfde huzarenstukje door een setje te pakken van Dave Christiani. Hij maakt een fraaie serie van vijf. Willie Damen kwam er niet aan te pas tegen de sterke Duitser Thorsten Frings. De Duitser kwam uit op een algemeen gemiddelde van 1.875. In zijn beste set speelde hij een gemiddelde van 3.000. Dit geeft nog maar eens aan dat de tafels bij ’t Vaartje van uitstekende kwaliteit zijn. Dongenaar Bart Hultermans had twee keer kans om een set te pakken van Sander Jonen (tweevoudig wereldkampioen biljart artistiek). Één keer kwam Bart slechts twee luttele caramboles te kort en in een andere set slechts één. Sander maakte nog een mooie serie van zeven. Door dit resultaat is team Hultermans uitgeschakeld voor het bekertoernooi. Een aantal jaren geleden speelde team Hultermans hierin de finale.

Biljartsport driebanden-groot:
Ton Kemmeren door in C. v.d. Nieuwenhuizen-dbt
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart heeft Ton Kemmeren zich geplaatst voor de volgende ronde van het prestigieuze Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi voor de grote tafel. Ton werd tweede in zijn poule, door drie van zijn vier wedstrijden te winnen. Hij moest alleen Kaatsheuvelnaar Paul Bruijstens voor zich dulden. Toon van Gool (Dongen) had pech hij werd derde. Hij won 1 partij en speelde er één gelijk. In zijn laatste partij had hij de volgende ronde kunnen halen, wanneer hij de na-beurt had gemaakt. Hij miste echter jammerlijk. Ook Dongenaar Toon Verbunt redde het niet. Na een sterke start, waarbij hij de partij in maar acht beurten uitmaakte. Lukte het hem niet om nog een partij te winnen. Theo Laros (Kaatsheuvel) blijft aan de leiding van het sportcafé ’t Vaartje klassement.

Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Geert v.d. Sande excelleert voor De Hoef
In Made won team De Hoef met 19-27 van team ’t Steegje. Rob Schaap was de enige die verloor. Hij kreeg ook maar 41 beurten. Winst was er voor Toine van Berkel en Geert v.d. Sande. Toine speelde zijn partij solide uit in 50 beurten.
Geert had slechts 29 beurten nodig om de meet te bereiken. Hij zette het buitengewoon goede moyenne van 1.068 neer. Hij maakte bovendien een prachtige serie van zes. Door dit resultaat handhaaft team de Hoef zich op een mooie derde plaats.

Toon Verbunt presteert uitstekend voor Hazenberg
In sportcafé ’t Vaartje verloor team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met liefst 19-26 voor koploper B.S.V. uit Waalwijk. De enige winstpartij kwam op naam van reserve Toon Verbunt. Toon speelde een schitterende partij en kwam uit op het geweldige gemiddelde van 0.666. Hij had maar 24 beurten nodig om te finishen. Theo Laros kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Theo kreeg ook maar 31 beurten. Kopman Embert Broekhoven kwam niet in zijn spel en moest eveneens een nederlaag incasseren.

Verlies voor team ‘t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje verloor team ’t Vaartje met 20-27 van team De Romein uit Tilburg. De enige winstpartij kwam op naam van Henk Smolders senior. In een degelijke partij leidde hij zijn partij bekwaam naar de overwinning. Verlies was er voor Henk Smolders junior en Ad Smolders. Henk junior kreeg maar 33 beurten en bleef ver verwijderd van de finish. Ad maar kreeg 43 beurten en kwam bij de finish maar vijf caramboles te kort.

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Nipt verlies AK Deur & Interieur
In Waalwijk verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 24-22 van team Nooit Volleerd. De enige winstpartij kwam op naam van Edwin Ligtenberg. Hij had maar 40 beurten nodig om te finishen. Hij kwam uit op het prima gemiddelde van 0.425. Hij zette daarmee het beste moyenne neer van zijn team. Erwin Ligtenberg kreeg maar 41 beurten en moest verlies incasseren en vader Jan Ligtenberg kreeg zelfs maar 39 beurten. Team AK handhaaft zich door dit resultaat op een mooie zesde plaats.

Aankondigingen
Biljartsport derde divisie:
Lion van Loon thuis
Op donderdagavond 3 december speelt team autobedrijf Lion van Loon in sportcafé ’t Vaartje tegen team Balanns uit Oosterhout. Dit team staat op dit moment op de vierde plaats. Team Van Loon zal er alles aan doen om de koppositie te verdedigen. Het belooft echter een moeilijke opgave te worden. Team Van Loon bestaat uit kopman Marrie Groeneveld, Daniël v.d Geld, Gerbert v.d. Lee en Arnoud van Rooij. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur.

Biljartsport districtscompetitie driebanden-groot:
Hazenberg en ’t Vaartje thuis
Op dinsdagavond 8 december spelen de teams Hazenberg de Moer Bestrating & Grondwerkzaamheden en team sportcafé ’t Vaartje in eigen huis. Het zijn wedstrijden in het kader van de districtscompetitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant. Team Hazenberg speelt tegen team D.K.S. uit Tilburg. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Embert Broekhoven, Jan Smeekens en Theo Laros. Team ’t Vaartje speelt op deze avond tegen team De Eekhoorn uit Tilburg. Team ‘t Vaartje bestaat uit Ad Smolders, Henk Smolders jr. en Henk Smolders sr. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje beginnen om 19.30 uur.

Biljartsport Landelijke bekercompetitie:
Suncontrols thuis
Op woensdag 9 december speelt team Suncontrols een thuiswedstrijd. In sportcafé ’t Vaartje wordt de strijd aangebonden met team De Eekhoorn uit Oosterhout. Momenteel staat team SunControls in de onderste regionen. Het zal er echter alles aan doen om een goed resultaat neer te zette. Team Suncontrols bestaat uit kopman Gerard Gabriëls, Antons Smulders, Anja Verbogt en Jos Hamers. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur.

Reacties