Voorbeschouwing: kan VV Dongen het niveau weer oppakken ?

Foto:

Zondag is het alweer de 11e speelronde in de Hoofdklasse B waar VV Dongen nog steeds ongeslagen is en met zeven overwinningen en drie gelijkspelen met 24 punten aan kop staat. EHC volgt op 1 punt en speelt zondag (of zaterdag) tegen Gemert. VV Dongen mag op bezoek bij Groene Ster uit Heerlen.

Ondanks de bekerwinst vorige week tegen 3e klasser Internos was de gehele goegemeente het erover eens dat het niveau van het vlaggenschip in deze wedstrijd erbarmelijk was. Daar kunnen we veel woorden aan vuil maken, maar voetbal is gelukkig zo’n sport waar je als team weer snel de draad kan oppakken. Blijkbaar moet het team van Ron Timmers een aantal externe motivatie factoren hebben om zich volledig op te peppen voor een wedstrijd. Hopelijk is die motivatie aanstaande zondag weer aanwezig, want met het duel tegen Groene Ster voor de boeg zijn er m.i. genoeg motivatie factoren aanwezig.

De eerste is hoogstwaarschijnlijk een revanche gedachte op de nederlaag die het team vorig seizoen opliep in Heerlen. VV Dongen werd bijna van de mat geveegd door de Limburgers en de dorpsgenoten dropen met een terechte 3-0 nederlaag van het veld af. Tweede motivatiepunt zou kunnen zijn dat de mannen van Ron Timmers weten dat er op hen gejaagd wordt. Iedereen wil VV Dongen de eerste nederlaag toebrengen. Logisch ! En het derde motivatiepunt zou kunnen zijn dat het team zich realiseert dat er ondanks de laatste goede resultaten aardig wat mazzel een rol heeft gespeeld en die houdt een keertje op.

Het team, waar we zo enorm trots op zijn, zal zich voor de aanstaande winterstop moeten vermannen en moeten laten zien dat zij de terechte kooploper van deze interessante competitie is. Te kritisch? Misschien wel, maar sommige zaken mogen hardop uitgesproken worden.

Groene Ster is voor VV Dongen een lastige opponent. Van de vier uitwedstrijden die VV Dongen tegen Groene Ster heeft gespeeld verloor het maar liefst drie keer. En niet met kleine cijfers. Elke uitslag had een verschil van 3 doelpunten. Dat zegt op voorhand genoeg. De Limburgers zijn taai en op eigen terrein moeilijk te pakken. Toch presteert het team voor hun doen onder de maat. 9 punten is het schamele resultaat uit 10 duels. Het doelsaldo is 8-12 en dat is voor een team met Remco Gielkens en Dylan Zwartjes in de gelederen te weinig. Toch spreken de feiten anders.

Gaat het dan zo slecht of is het voetbal te matig? Uit de verslagen valt terug te lezen dat Groene Ster vaak het nodige geluk ontbeerde daar waar VV Dongen niets te klagen heeft gehad. De laatste vier wedstrijden werden verloren, maar het verschil met de tegenstander was minimaal. Pech achtervolgde de ploeg. Ballen tegen de onderkant van de lat, ballen tegen de paal, net dat laatste voetje er niet tegenaan kunnen zetten en elke keer op het einde van de wedstrijd tegen de counter aanlopen. Je kan wel zeggen dat Groene Ster in de hoek zit waar de klappen vallen. Dat gaat een keer ophouden. Dat is ook iets waar VV Dongen rekening mee moet houden.

VV Dongen zal dus weer moeten terugkeren op het niveau waar het stond toen men VC Vlissingen zo prachtig versloeg. Ja, makkelijker gezegd dan gedaan. Weet ik, maar met nog drie wedstrijden ( Groene Ster, OSS 20 en Baronie) voor de boeg kan VV Dongen het zich wat gemakkelijker maken en zo met een heerlijk gevoel de feestdagen ingaan. Spannende weken dus.

Zondag vertrekt er ook een bus naar Heerlen. Zorg dat u rond kwart voor 11 in de kantine bent. De bus zal iets na elven vertrekken. Natuurlijk hoopt het team van Ron Timmers op uw support.

Tekst Frank van Heteren ([email protected])

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen