Maxime Beverwijk – op naar mooie prestaties in 2016

Foto:

Afgelopen weekend heeft Maxime Beverwijk tijdens het werpfestival in Breda het outdoor atletiekseizoen 2015 en haar tijd als C junior afgesloten. Met goede seizoenprestaties, zeker gezien de omstandigheden.

Nu Maxime heeft besloten zich verder te focussen op haar grootste passie en talent, het speerwerpen, zijn alle voorwaarden aanwezig voor mooie resultaten in 2016. Zij blijft daarnaast ook kogelstoten. Wij laten ons graag verrassen en blijven de resultaten van weer een stukje Dongense atletiektrots met interesse volgen.

maxime2

De voorbereidingen in het afgelopen winterseizoen waren goed, maar grote zorgen over de gezondheid van haar vader kostten lange tijd veel energie. Maxime kwam daardoor pas later in het seizoen redelijk in vorm en toonde mentale veerkracht door tijdens de enkele wedstrijden waaraan ze deelnam – met goede steun van haar trainers – toch vrij goed te presteren.

  • Dat leverde de volgende prestaties op voor het afgelopen seizoen:
  • Begin dit jaar voor de 3e keer uitverkoren tot junior sportvrouw van Dongen.maxime3
  • Een nieuw indoor clubrecord kogel van 10,89m (14e nationale ranglijst) in december 2014.
  • Een nieuw PR voor discus 32,60m in april 2015 (7e nationale ranglijst).
  • Gouden (speer) en zilveren medailles (kogel) bij de Brabantse kampioenschappen in juni 2015.
  • In augustus 2015 een 4e plaats bij de nationale C spelen voor speer en een 6e plaats bij kogel met een beste seizoenprestatie van 11,40m (14e nationale ranglijst).
  • Tot slot uitnodiging voor deelname aan de C interland voor speer in september (4e plaats) met een nieuw speer PR van 37,55 (4e nationale ranglijst en nieuwe clubrecords bij zowel C als B junioren bij Prins Hendrik).

Maxime realiseert zich dat emaxime4r onder andere omstandigheden meer mogelijk was geweest en de echt mooie medailleplaatsen bij het NK ook zeker binnen bereik waren geweest. Met hulp van vrienden en familie heeft ze gelukkig bijna altijd gewoon kunnen trainen en mede daardoor toch een mooie lijst waar ze met enige tevredenheid op terug kan kijken.
Nu ze echt gekozen heeft voor het speerwerpen, ondersteund wordt door een fantastisch team van trainers, het met haar vader ook weer beter gaat en ze besloten heeft er helemaal te gaan, blijven we de sportieve prestaties van Maxime als B junior met grote interesse volgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen