Plugro Liberty Dames 1 met volle moed erin

Voor Plugro Liberty Dames 1 stond er zondag 4 oktober een belangrijke wedstrijd op het programma, namelijk Ypenburg Dames 1. Beide teams hadden 9 punten uit 3 wedstrijden en het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Plugro Liberty Dames 1 ging er met volle moed in om de drie punten mee naar Dongen toe te nemen. Ze hadden hard getraind voor deze belangrijke wedstrijd en waren er klaar voor om te knallen. Toen de wedstrijd begon, was het waterveld nog even lastig voor de dames, maar na ongeveer een kwartier wisten ze ook hier goed mee om te gaan. Helaas was dat eigenlijk iets te laat want Ypenburg wist al redelijk snel hun eerste goal te maken. De wedstrijd ging redelijk gelijk op met aan beide kanten goede aanvallen, maar toch was Ypenburg de sterkere op dat moment. Helaas een paar minuten na het eerste goal van Ypenburg wisten zij ook hun tweede goal te maken en het stond dus 2-0.

Gelukkig was daar een mooie pass van Eveline Kahlman naar Chelsea van Helmond die hem in de cirkel in een keer op goal schoot waardoor de aansluitingstreffer was gemaakt, het stond 2-1. De laatste minuut kreeg Plugro Liberty Dames 1 nog een strafcorner, maar die ging helaas fout waardoor Ypenburg dit goed kon uitverdedigen. In de rust werd er naar elkaar uitgesproken dat er meer in zou zitten en dat ze hard moesten gaan knokken voor die drie punten. Maar helaas scoorde Ypenburg de 3-1 waardoor de achterstand steeds moeilijker werd om in te halen, maar er werd nog in geloofd en Plugro Liberty Dames 1 ging er vol voor. Ongeveer een kwartier van te voren werd dan ook de aansluitingstreffer gemaakt door Chelsea van Helmond.

De spanning was terug en om te snijden. Helaas voelde de scheidsrechters dat ook zo en gingen veel richting de kant van Ypenburg op fluiten, waardoor er wat frustraties ontstonden. Aanvoerder Diewertje Trommels vroeg om verhaal bij een onterechte strafcorner en dit kostte haar een groene kaart waardoor het even tien tegen elf werd. Uiteindelijk was 3-2 de einduitslag en de drie punten konden niet mee terug worden genomen naar Dongen. Volgende week strijden de dames thuis tegen Krimpen Dames 1 om 12:45 uur.