Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

Afgelopen week is in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart de finale gehouden van het clubkampioenschap libre van biljartvereniging ’t Vaartje. In de eindstrijd waren er nog drie spelers over gebleven. In de eerste wedstrijd speelden Hans Claassen, de kampioen van vorig jaar, en Hanny Kemmeren tegen elkaar. Hans nam aanvankelijk een ruime voorsprong. Na negen beurten stond het 5-31. Hanny had echter een ijzersterk slot en maakte liefst 17 caramboles in vier beurten. Ze maakte hiermee de partij uit. Hans miste de na-beurt. In de tweede partij nam Hans revanch tegen Evert de Leuuw. Hans liep weg met een serie van 12.

biljart07093

 

Evert zette nog wel de achtervolging door elf caramboles te maken in vijf beurten. De eindspurt werd echter te laat ingezet. In de laatste partij moest Evert het opnemen tegen Hanny. Evert weerde zich geducht. Met nog zes caramboles te maken, maakte Evert er vijf. Hanny profiteerde optimaal van deze misser en speelde de wedstrijd met een geweldige serie van zeven uit. Dat Evert het in de slotfase uitmaakte was alleen nog belangrijk voor de statistieken. Door dit resultaat is Hanny de nieuwe kampioen. Hans werd tweede en voor Evert resteerde de fraaie derde plaats. Jo v.d. Meulen was weer present om de prestaties van de biljarters te volgen en de beker uit te reiken. Voorzitter Wilma Kemmeren dankte de gastheer en gastvrouw voor het beschikbar stellen van het materiaal en de lekkere hapjes. Mede dankzij het kasteleinsechtpaar is er bovendien een mooi prijzengeld beschikbaar voor de finalisten. De volgende finale die gespeeld gaat worden is de finale in de spelssoort driebanden-groot.

Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
‘t Vaartje nieuwe thuishaven De Hoef
Sportcafé ’t Vaartje heeft een goede naam opgebouwd as het gaat om de gastvrijheid. Dit heeft er toe geleid dat team De Hoef het komend seizoen haar thuiswedstrijden hier speelt. In de eerste wedstrijd moest dit team het opnemen tegen team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen. De Hoef pakte de winst met 26-23. In de eerste wedstrijd had Theo Laros een uitstekend debuut. In maar 36 beurten speelde hij de partij uit tegen Marcel Persoons. In de laatste beurt maakte Theo een fantastische serie van zes. In de tweede partij namen de kopmannen het tegen elkaar op. Paul Bruijstens won in 47 beurten van Charles Mekes. Paul kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.957.Charles liet 0.680 voor zich noteren. Hij maakte eveneens een mooie serie van zes. Deze werd met een reeks van zeven verbeterd door Geert v.d. Sande. Geert won afgetekend van Embert Broekhoven. Geert had ook maar 35 beurten nodig om te finishen. Hij liet het fraaie gemiddelde van 0.885 voor zich noteren.

biljart07094

Verlies team ‘t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje verloor team ’t Vaartje met 23-25 van team Nooit Volleerd uit Waalwijk. Henk Smolders senior startte met winst. Hij won met ruim verschil. Voor Henk Smolders junior verliep de partij veel moeizamer. Henk kwam niet echt in zijn spel en verloor kansloos. Hij kreeg ook maar 35 beurten. Ad Smolders won vervolgens met slechts één carambole verschil met het degelijke gemiddelde van 0.500.

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
AK debuteert met volle winst
Dit seizoen is team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel overgestapt van de libre competitie naar de driebanden-klein-competitie van het district Midden Brabant. De eerste wedstrijd werd gespeeld in Loon op Zand tegen het Loons Kwartier. Het team bestond dit keer uit de zonen Ligtenberg. Het team gaf meteen haar visitekaartje af. Er werd met 19-30 gewonnen. Beste man was Edwin Ligtenberg, die het formidabele gemiddelde van 0.548 voor zich liet noteren. Hij was al na 31 beurten bij de finish. Zijn tweeling broer Erwin deed het iets rustiger aan. Hij had 43 beurten nodig om de meet te bereiken. Met het gemiddelde van 0.395 kan ook hij tevreden zijn. Johan Ligtenberg had het meeste beurten nodig. Toch bleef hij met 45 beurten ruim boven zijn gemiddelde. Johan kwam uit op 0.400. Een voortreffelijk debuut, waarmee meteen de eerste plaats werd gegrepen.

Aankondigingen
Biljartsport Landelijke vierde divisie:
P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken thuis
Team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. speelt komende vrijdagavond 11 september de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. In sportcafé ’t Vaartje wordt de strijd aangebonden met team de Romein uit Tilburg. Het betreft een wedstrijd in de 4e divisie van de KNBB. Dit team beschikt over een nieuwe kopman: Fabian van Hees. Team ’t Vaartje bestaat voorts uit, Willy v.d. Wiel, Jan Ligtenberg, Ton Kemmeren en Piet Kamp. De aanvang van de wedstrijden is 20.00 uur.

Biljartsport Landelijke eerste divisie:
Thuiswedstrijd team Hultermans
Team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen speelt op zaterdagmiddag 12 september de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Het moet het opnemen tegen team De Vriendebkrig uit Roosendaal. Dit is een sterk team. Ad Koorevaar is hier de kopman. Bovendien spelen in dit team een sterke Duitser en een sterke Belg. De wedstrijd wordt gespeeld in sportcafé ’t Vaartje. Team Hultermans bestaat uit Jack Wijnen, Kees Wittens, Willy Damen en Bart Hultermans. Deze wedstrijd begint om 13.00 uur.

Biljartsport districtscompetitie driebanden-groot:
Hazenberg en ’t Vaartje thuis
Op dinsdagavond 15 september spelen de teams Hazenberg de Moer Bestrating & Grondwerkzaamheden en team sportcafé ’t Vaartje in eigen huis. Het zijn wedstrijden in het kader van de districtscompetitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant. Team Hazenberg speelt tegen team ’t Steegje 2 uit Made. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Embert Broekhoven, Jan Smeekens en Theo Laros. Team ’t Vaartje speelt op deze avond tegen team ’t Steegje 1. Dit team bestaat uit Ad Smolders, Henk Smolders jr., Henk Smolders sr. en Leo Loonen. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje beginnen om 19.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen