Waterpoloseizoen afgesloten met ruime overwinningen en 1 titel

Foto:

In vrijwel iedere andere sport en ook poule binnen de waterpolowereld zou een puntentotaal van 60 uit 22 wedstrijden en een doelpuntenscore van 216-97 genoeg zijn voor de titel. Helaas voor dames 1 van ZV De Vennen echter niet in de 1e klasse van de regio Zuid.

Net als de dames van De Vennen bereikten de dames van PSV uit Eindhoven namelijk ook dat puntenaantal en dan telt het in het voordeel van de Eindhovense ploeg uitwerkende onderling resultaat. Voorafgaand aan hun laatste wedstrijd waren de dames van De Vennen al bekend met het onbereikbaar zijn van de titel. Desondanks trakteerden ze zichzelf, hun coach Arie Schouten en het ruim aanwezige publiek op een ware galavoorstelling welke pas afgelopen was bij de stand 26-1 !

Tegenstander Nayade Classic was allerminst een gewillig slachtoffer want na de snelle openingstreffer van Merel v.d. Heijkant lieten de verdediging en keepster Sacha Kimenai zich verrassen door een boog van grote afstand en stond het al weer 1-1. Ook in het vervolg kwamen de gasten uit Eindhoven nog wel tot schotpogingen maar die waren telkens een prooi voor Sacha en in de laatste periode voor de van een blessure teruggekeerde eigenlijke keepster Naomi van Bragt, die zelfs nog een strafworp onschadelijk maakte. Iedere afgeslagen aanval leidde echter een snelle tegenaanval van De Vennen in en zo stond er al na de eerste periode een overduidelijke 8-1 op het bord. Een rustige 2e periode (11-1) werd gevolgd door een derde en vierde periode waarin de dames op jacht gingen naar in ieder geval het betere doelsaldo ten opzichte van PSV. In die opzet slaagden de dames uiteindelijk want de 26-1 leidde tot een doelsaldo van +119 terwijl PSV bleef steken op +116.

Eén minuut voor tijd kreeg de ‘nestor’ van de ploeg, Erna Bouman, een heuse publiekswissel. Na jaren in het eerste team en met haar 35e verjaardag in aantocht heeft zij besloten een stapje terug te doen hoewel van afbouwen dit seizoen zeker geen sprake is geweest: samen met de namen van aanvoerder Fleur Wolf en coach Arie Schouten was Erna’s naam de enige die alle 22 wedstrijden op het wedstrijdformulier verscheen. In deze laatste wedstrijd kwamen de meeste treffers van de handen van Rachel de Vet (7x), Merel v.d. Heijkant en Judith van Heteren (beiden 5x) terwijl ook Renée Nieuwenhuizen, Minet Peeters, Ilse Mulder en Laura Evers tot scoren kwamen. Met de gedeelde 1e maar uiteindelijk dus 2e plek, met liefst 15 punten voorsprong op de nummer 3, zitten de dames in de wachtkamer voor een eventuele promotieplek.

Heren 1 was al zeker van de titel en de promotie naar de bondsrangen en speelde zaterdag tegen nummer 2, Nuenen, dus een redelijk ontspannen slotwedstrijd. Voor Nuenen, dat de 2e plaats deelde met Hellas-Glana uit Sittard, stond enkel de eer van die 2e plek op het spel want ook bij de heren viel er maar één promotieplek te vergeven. De gasten slaagden er 2 periodes lang in De Vennen bij te houden want na die 2×6 minuten spel stond er nog een alles mogelijk makende 4-3 stand op het bord na Dongense treffers van Koen Haast (2x), Geert Huijben en Lars van Oosterbosch. Zoals al vaker deze competitie gaven de betere wisselmogelijkheden en conditie vanaf de derde periode echter de doorslag want in deze periode van 6 minuten netto speeltijd trok De Vennen de gashandel vol open en zwom weg naar een overduidelijke 9-4 via Mark Haast en Lars van Oosterbosch (beiden 2x) en Remco Jonkers.

vennen02054

Nadat De Vennen aan het begin van de slotperiode een 4-6 ondertalsituatie zonder schade overleefde nam de frustratie bij de bezoekers toe en dat kwam één van hen op een uitsluiting met vervanging na 4 minuten te staan. Vier minuten waarin De Vennen dus een man-meer in het water had en die situatie werd uitgebuit door via Geert Huijben en Mark Haast nog twee treffers aan het totaal toe te voegen. De na dit seizoen afscheid nemende coach Jeroen “Oppie” Opsteegh gaf zichzelf de laatste 2 minuten ook nog wat speeltijd maar in de 11-4 stand kwam geen verandering meer.

Na afloop werden tijdens een druk bezochte feestavond zowel de dames als heren nog naar voren geroepen en gehuldigd voor de fantastische prestaties van dit seizoen. Een ‘striptease-act’ door de dames leverde de heren ook nog allemaal een speciaal voor hen vervaardigd t-shirt op waarmee de dames hun waardering voor en band met de heren lieten blijken. Een mooi slot aan een lang seizoen, dat nu vervolgd wordt met enkele toernooien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen