Dames 1 VV Dongen kampioen

Zondag 26 april met een bus vol trouwe supporters op weg naar Nemelaer in Haaren voor de kampioenswedstrijd tegen Nemelaer VR2. Bij winst zouden de dames het kampioenschap binnen halen van de 4de klasse.

Het eerste half uur van de wedstrijd missen de dames van Dongen al meteen een paar goede kansen om de score te openen en de druk om het kampioenschap te verminderen, maar bij zulke wedstrijden met heel veel supporters van VV Dongen, die speciaal naar Haaren waren gekomen om de dames aan te moedigen, speelt de spanning toch een rol. Ook Nemelear krijgt kansen, maar keepster Manja Elie weet te voorkomen dat Nemelaer het eerste doelpunt kan maken. In de 30ste minuut is het dan Sofie Kroot die een voorzet geeft en via een speelster van Nemelaer in het doel belandt 0-1. Dan weet Dongen in een kwartier tijd de wedstrijd te bepalen. Marianne Jespers scoort de 0-2, Sofie Kroot met een kopbal 0-3, Betty Siemons uit een vrije trap van Rebecca Bliekendaal 0-4 en met 0-5 bepaalt Rebecca de ruststand.

Terug uit de kleedkamer weten de dames in tien minuten tijd hun kampioenschap veilig te stellen met doelpunten van Rebecca, Judith de Kruijf en wederom een eigendoelpunt uit een schot van Rebecca. In de 84ste minuut weet Sylvana Bliekendaal de 0-9 te noteren. En met de gedachten van de dames van VV Dongen waarschijnlijk al bij het vieren van het kampioenschap weet Nemelaer in 86ste minuut nog te scoren en de eindstand te bepalen op 1-9. Het feest kan beginnen, Dames 1 kampioen. Bedankt iedereen die het mogelijk heeft gemaakt deze dag voor de dames onvergetelijk te maken met name onze sponsoren Uniek Lingerie, DA Ingrid en Paul de Groenteman. Komende zondag 3 mei spelen de dames om 10.00 uur thuis hun laatste wedstrijd tegen ODC VR1 uit Boxtel.