Voorbeschouwing VV Dongen – De Valk

Foto:

De teleurstelling was groot. UDI 19 liet VV Dongen in verslagenheid achter, want de heren waren simpelweg beter dan VV Dongen. Lang werd er niet getreurd, want in de kantine barstte het van de feestelijkheden. VV Dongen 2 en de Dames 1 waren kampioen geworden en dat werd op grootste wijze gevierd.

Natuurlijk was het even slikken voor de trouwe supporters en sommigen hadden het over een verloren seizoen. Dat laatste is natuurlijk niet waar, want draaien in de middenmoot is saai en alleen maar strijden om degradatie te ontlopen lijkt me ook geen fijn avontuur. Theoretisch kan VV Dongen nog een prijs in de wacht slepen, maar de afhankelijkheid van andere resultaten gebiedt te zeggen dat die mogelijkheid zeer klein is. Is het seizoen daardoor verloren? Ja en nee. Ja, omdat er kansen genoeg waren tijdens dit seizoen om bovenaan de ranglijst te blijven pronken. Nee, omdat het team er alles uit gehaald heeft mede gezien de huidige kwaliteit.

Er zijn nog twee wedstrijden te gaan en we maken al een beetje de balans op zonder voorbij te gaan aan de realiteit van de dag. TEC staat bovenaan (47 punten) en speelt nog tegen DOSKO en uit tegen Blauw-Geel 38 ( gedeeld 4 met VV Dongen op 45 punten). UDI 19 staat nu tweede (46 punten) en speelt nog tegen OSS 20 en het gedegradeerde AWC. VV Gemert staat op plaats 3 en heeft ook 46 punten alleen het doelsaldo is slechter dan dat van UDI 19. VV Gemert speelt nog tegen AWC en De Valk ( allebei onderin het klassement). En vlak Blauw-Geel 38 niet uit. Zij spelen aanstaande zondag tegen TOP en de week daarna dus tegen TEC.

Zegt u het maar! Ik denk dat de wedstrijd TEC – Blauw-Geel 38 de doorslag zal gaan geven. Op de slotdag (10 mei) weten we wie de kampioen is. UDI 19 heeft volgens mij de beste papieren en hoogstwaarschijnlijk kan het zomaar zijn dat UDI 19 en VV Gemert een beslissingswedstrijd moeten gaan spelen. Alleen bij een kampioenschap van UDI 19 zou VV Dongen een prijs kunnen pakken. Maar dan moet VV Dongen wel beide duels winnen en zou het de 3e periode over kunnen nemen van UDI 19. Verder zijn er geen opties. Wellicht een beetje technisch allemaal, maar meer mogelijkheden zijn er niet.

Tegenstander van aanstaande zondag De Valk staat 6 punten achter op een plaats voor de nacompetitie. Bij een gelijkspel of verlies degraderen de mannen uit Valkenswaard naar de 1e klasse. Laatste kans dus. Voor VV Dongen zit er niets anders op dan de draad op te pakken en te hopen dat de concurrenten fouten gaan maken. Gezien het verloop van de competitie is dat zomaar mogelijk, maar om jezelf over te geven aan de grillen van een ander? Gewoon jezelf blijven en naar jezelf blijven kijken. We zien wel waar het schip strand. Uiteindelijk stonden er wel 1500 man te kijken en volgens mij is dat de beloning voor een tot nu toe fantastisch seizoen. Ik hoop van ganser harte dat er aanstaande zondag weer zoveel mensen verzamelen op Sportpark de Biezen. Het is tenslotte de laatste thuiswedstrijd en de mannen van Ron Timmers verdienen uw applaus. Zij hebben er mede voor gezorgd dat we weken aan een stuk over ze hebben gepraat en geanalyseerd. U als supporter verdient een revanche voor de nederlaag van afgelopen zondag.

Dan nog even een verhaaltje waarmee ik wil aangeven dat onze club voor iedereen is. Afgelopen zaterdag zouden de spelers van de D7 kampioen kunnen worden. Zaterdag was het een kampioenenfeest op het sportpark. De D7 zou ook in dat rijtje gaan staan, maar tegenstander NEO kwam niet opdagen. Grote teleurstelling bij alles en iedereen en tot overmaat van ramp moesten de jochies hun wedstrijd op woensdagavond spelen. Niet leuk. Maar o.l.v. voorzitter Angela en jeugdvoorzitter Peter werd ervoor gezorgd dat ze op het hoofdveld mochten spelen. Begeleid met muziek en een ware teamvoorstelling en een goed gevulde tribune werd het een groot feest voor dit hele leuke team. Sebas, Sjors en Niels zorgden voor de doelpuntenproductie. Niels scoorde maar liefst drie keer en NEO werd met 5-1 van het veld geblazen. Bloemen en een officiële huldiging: Het was een echt kampioensfeest! Superleuk, want de teleurstelling van zaterdag was totaal vergeten en weg. De mannetjes zullen dit hoogstwaarschijnlijk hun hele leven niet meer vergeten en daar gaat het tenslotte om ! Hoed af voor VV Dongen. De club waar we samen zijn !

Afspraak zondag om 14.30 uur op Sportpark de Biezen

Tekst: Frank van Heteren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen