Olympia’60 stelt kampioensfeestje DIA nog even uit

Met een gat van 5 punten in het voordeel van DIA trok Olympia’60 naar Teteringen met de wetenschap dat bij winst van DIA de thuisploeg kampioen zou worden. DIA maakte echter 90 minuten lang geen aanspraak op een overwinning en was zelfs de mindere van een goed spelend Olympia’60. Olympia verknalde het kampioensfeestje van de gedoodverfde kampioen maar kreeg door een laat afgekeurde zuivere goal te weinig.

Ruim 300 supporters waren getuigen van het treffen tussen de 2 beste ploegen van 4C. Olympia’60 ging de wedstrijd met als inzet het kampioenschap onbevangen en zonder al teveel druk in want die druk lag immers torenhoog op het bordje van de koploper. De platte kar stond al in de startblokken maar blijft daar sowieso nog een week staan. Olympia mistte zijn beide vleugelspitsen Bryan Weistra (schorsing) en Elroy Vereggen (beginnend op de bank na een blessure) maar zag die plaatsen prima ingevuld door Olympia’s oudste speler Gert-Jan Klijs en Olympia’s jongste speler Bas Leemans.

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd waarbij het eerste wapenfeit van Olympia een schot uit de draai was van Gert-Jan Klijs, helaas verdween zijn inzet over het doel. Hierna ontstond een gevaarlijke scrimmage voor het doel van Olympia waarbij de bal ternauwernood werd weggewerkt door middenvelder Justin Bomisa. Het werd al snel duidelijk dat DIA een pure counterploeg is die het vooral moet hebben van zijn snelle spitsen Samuel vd Haspel en Maba Jarbou. Olympia won de slag op het middenveld mede doordat DIA veelal zijn middenveld oversloeg. Na een kleine 18 minuten zag aanvoerder Pepijn Laurijsen zijn schot net naast het doel verdwijnen.

Hierna werd DIA gevaarlijk middels een harde kopbal maar die vond ook geen doel. Met 23 minuten op de klok ontplofte sportpark de Gouwen. Keeper Wouter Dirven verzuimde uit te komen en gaf doordoor Samuel vd Haspel kans om de 1-0 aan te tekenen. De koploper lag op koers maar Olympia bleef hardnekkig de aanval zoeken. Raymon Damen werd net voor de rust nog gevloerd binnen de 16 maar scheidsrechter de Pijper zag geen aanleiding om te fluiten. DIA werd nog even gevaarlijk maar Wouter Dirven hield zijn doel schoon. Meteen 1-0 achterstand ging Olympia rusten maar wel met de wetenschap dat het nog lang niet gespeeld was.

In de tweede helft ging Olympia dan ook op zoek naar de gelijkmaker Maar zag DIA al eerste gevaarlijk worden door een hard schot op de lat van opnieuw Samuel vd Haspel. Met wat kleine kansen over en weer vorderde de wedstrijd en trainer Koeman haalde Robert Hillebrand met een lastige blessure en Bas Leemans naar de kant.
Hun vervangers Elroy Vereggen en met name Tim van Wanrooij vielen sterk in. De sterke rechterflank verdediger van DIA kreeg het knap lastig door de felle van Wanrooij. De wedstrijd werd wat grimmiger met enkele stevige overtredingen. Met nog 15 minuten op de klok kon Olympia dan eindelijk op de banken. Raymon Damen speelde met een slimme steekpass Nick van Wanrooij aan en die bedacht zich geen moment. Hij maaide de bal achter de DIA doelman en beide ploegen kwamen weer op gelijke hoogte.

Wat daarna nog gebeurde in de 87e minuut kan alleen maar in een film voorkomen. De topscorer van DIA Maba Jarbou pakte de bal op met de hand en knalde even later de 2-1 in de touwen. Heel het sportpark had de handsbal waargenomen behalve de leidsman die de goal dan ook goedkeurde. Na aandringen van vlagger Wil van Wanrooij en protesten van onder andere aanvoerder Pepijn Laurijsen keurde hij na 5 minuten alsnog de treffer af. DIA maakte weinig bezwaar omdat het ook een terechte beslissing was.
Iedereen leek zich neer te leggen bij een terechte 1-1 stand maar in de 93e minuut legde Elroy Vereggen een bal terug op Justin Bomisa die de 1-2 in de touwen joeg. De leidsman was blijkbaar nog ontdaan van wat zich ervoor had afgespeeld en keurde de goal om onduidelijke redenen af. Olympia werd dus in de slotminuten nog benadeeld en moet nu afwachten wat DIA in zijn laatste 2 wedstrijden gaat doen. Het is nog steeds niet beslist wie er zich kampioen mag noemen maar DIA heeft aan 1 overwinning genoeg.
Olympia’60 speelt zaterdag opnieuw een uitwedstrijd, ditmaal in Tilburg bij de studenten van Merlijn. Aanvang van die wedstrijd is wederom 14.30 uur.