Voorbeschouwing VV Dongen – TOP

Foto: dongen.nieuws.nl

Direct na de “klassieker” VV Dongen 2 – OJC Rosmalen 2, die om 11.30 uur begint (zie ook de voorbeschouwing op de VV Dongen site) volgt een nieuwe topper. Op bezoek komt de nummer 4 van het klassement, TOP uit Oss. De maand maart zal voor voldoende antwoorden gaan zorgen. Een loodzwaar programma voor de ploeg van Ron Timmers, die afgelopen zondag kopje onder ging tegen het sterke collectief van Deurne.

Achtereenvolgens speelt VV Dongen tegen TOP dat vorige week Gemert op een gelijkspel hield. Dan volgt de uitwedstrijd tegen Schijndel, die UDI 19 met 3-0 aan de kant schoof. Vervolgens mag het team de inhaalwedstrijd in en tegen Gemert spelen (een wedstrijd uit de 2e periode) om twee dagen later thuis het belangrijke bekerduel te spelen tegen Vlissingen (17 maart). De maand wordt afgesloten met de confrontatie tegen de huidige koploper Blauw-Geel 38. De ploeg zal niet zo direct naar voren kijken en zal zich vooral focussen op de aankomende wedstrijd, maar de volgers van het vaandelteam zullen ieder voor zich een idee hebben en het zal de speculaties en gesprekken in de kantine en het dorp levendig houden.

Een van de vragen is natuurlijk: Gaat VV Dongen de strijd om de titel volhouden? Gezien het feit dat er pas twee officiële wedstrijden in 2015 zijn afgewerkt is deze vraag moeilijk te beantwoorden. De gewonnen wedstrijd tegen Groene Ster was niet echt goed en aflopen zondag was er veel strijd van Dongense kant, maar vooral het middenveld verschool zich opzichtig waardoor er weinig diepte in het spel zat. Groot verschil met de verloren wedstrijd tegen Blauw – Geel 38 in november 2014, was dat het team er alles aan deed om de gelijkmaker te forceren.

De concurrentie laat ook puntjes liggen en we komen in een fase van de competitie waarin de teams, die de punten hard nodig hebben zich gaan oprichten en gaan vechten voor hun laatste kans. Kijk maar naar Schijndel dat van de laatste vijf duels vier in winst omzette. En Deurne dat drie keer op rij wist te winnen. Of OSS 20 dat TEC op eigen terrein een tik vanjewelste uitdeelde (0-4). Wellicht is het daarom beter om maar niet te ver vooruit te lopen en elke wedstrijd als een finale te beschouwen. Maar de gegevens maken het desalniettemin erg interessant.

Bij VV Dongen hoopt iedereen op de terugkeer van topscoorder Robert Mutzers. Laatste berichten geven aan dat hij weer volledig heeft meegetraind en dat de donderdag- en vrijdagtraining bepalen of hij speelklaar is. De kansen van een team hangen natuurlijk niet af van een speler, maar het loopvermogen en techniek van het jonge talent kunnen toch soms een doorslaggevende factor zijn.

Afgelopen zondag miste TOP hun topscoorder. Rob van Sonsbeek was geblesseerd geraakt tijdens de training en zat op de tribune te kijken hoe een piepjonge vervanger Abed Kayyal (17) het de geroutineerde verdediging van Gemert moeilijk maakte. Hij scoorde zelf een doelpunt en was met zijn snelheid een plaag voor de defensie van Gemert.
TOP is sowieso de verrassing in de Hoofdklasse B. Het jonge team wint negen keer, speelt een keer gelijk en verliest zes keer. Meest opvallende winst was in Tiel waar het met 1-3 TEC versloeg. Meest opvallend verlies was de 0-6 tegen plaatsgenoot OSS 20.

TOP won eerder met 2-1 van VV Dongen. Het was de eerste keer van dit seizoen dat VV Dongen met een zwaar verdedigend team te maken kreeg. Ook in deze wedstrijd ontbrak het aan de kant van VV Dongen aan creativiteit. TOP wist (net als afgelopen zondag) twee keer te profiteren door persoonlijke fouten met een counter af te straffen. Verder was VV Dongen niet bij machte om de defensie stuk te spelen. “Als je bovenin speelt zullen er altijd teams zijn die niet voor de 3 punten komen. Afgaande op de heenwedstrijd tegen TOP verwacht ik weer een verdedigend team en het is aan ons om rustig te blijven en te vertrouwen op onze aanvallende kwaliteiten. Daarnaast hebben we wat goed te maken!” aldus reserve-aanvoerder Remon Koenen.

Zondag 1 maart, de nummer 3 tegen de nummer 4. Kan VV Dongen revanche nemen voor de nederlaag van afgelopen zondag? Gaat het team van Ron Timmers de maand maart goed in?
U bent van harte welkom op Sportpark de Biezen. Let op !! 11.30 de ‘klassieker” VV Dongen 2 – OJC Rosmalen 2. Tot dan !

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen