Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje is het traditionele Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi van start gegaan. Marrie Kleinloog (Sprang-Capelle) gaf meteen zijn visitekaartje af. Hij speelde maar liefst 57% boven zijn gemiddelde. Ad van Sas (Kaatsheuvel), die 37% boven zijn gemiddelde speelde en Hans Claassen (Kleindongen) met 35% deden het eveneens uitstekend. Marrie kwam uit op het voortreffelijke gemiddelde van 0.734. Dit was het hoogste gemiddelde van de week. Alle genoemde spelers plaatsten zich voor de volgende ronde. 

Ook Theo Laros (Kaatsheuvel), Anton de Ronde (Raamsdonksveer), Joop Messemaker (Dongen), Henk Ypelaar (’s Gravenmoer) en Wilfred Tempelaars (Made) gaan door. Peter Brekelmans uit Kaatsheuvel liet het beste partijmoyenne voor zich noteren. Hij speelde een partij uit met het prachtige gemiddelde van 1.200. Hij werd derde in zijn poule en moet afwachten of hij doorgaat. Hetzelfde geldt voor zijn broer Christ Brekelmans (Kaatsheuvel), Toon Verbunt (Dongen) en Niels Verlouw (Waalwijk). 
Biljartsport Landelijke derde divisie:
Biljartsport Landelijke derde divisie:
Verlies autobedrijf Lion van Loon 
Afgelopen week moest team autobedrijf Lion van Loon Dongen verlies incasseren. In Zundert werd het 6-2. De enige winstpartij kwam op naam van Gerbert v.d. Lee. Hij speelde niet flitsend, maar won wel. Marri Groeneveld moest verlies incasseren. Marri kwam niet in zijn spel en moest diep buigen vor zijn opponent. Hij kreeg ook maar 37 beurten. Ook Jurgen Sauvillers kon het niet bolwerken. Hij verloor in slechts 48 beurten. Kopman DanIël v.d. Geld speelde een degelijke partij, maar was ook niet super. Hij kwam uit op 0.688. Aan de meet kwam hij nog vier caramboles te kort. Door dit resultaat is dit team gezakt naar de vierde plaats.
Biljartsport vierde divisie:
Suncontrol en ’t Vaartje delen de punten
In sportcafé ’t Vaartje speelde team Suncontrol Tilburg  met 4-4 gelijk tegen team ’t Vaartje. In de eerste sessie speelde Piet Kamp voortreffelijk tegen Jos Hamers. Piet zette het geweldige gemiddelde van 0.625 neer. Hij was hiermee de beste man van de avond. Piet maakte bovendien een prachtige serie van zes caramboles. Op de andere tafel had Gerard Gabriëls een grote voorsprong  opgebouwd. Patrick Schrijver kwam in de slotfase steeds dichterbij. Hij verloor uiteindelijk met één carambole. Hij miste de gelijkmakende beurt. In de eerste helft was het dus 2-2. In de tweede sessie twee bijzonder spannende wedstrijden. Beiden werden met slechts één carambole verschil beslecht. Anton Smulders won na een grote achterstand alsnog van Jan Ligtenberg. Hij maakte een fraaie serie van vijf caramboles. Willy v.d. Wiel won nipt van Anja Verbogt. Anja moest in de na-beurt nog twee caramboles. Ze maakte de eerste, maar miste de tweede.  
V.d. Nieuwenhuizen door oog van de naald
In sportcafé ’t Vaartje speelde team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg gelijk tegen team De Romein uit Tilburg. Leo Loonen verloor kansloos. Hij kwam totaal niet in zijn spel. Toon Verbunt zorgde voor een gelijke stand. Toon liet zijn rivaal volstrekt kansloos. In de tweede sessie werd Jan Versprille al snel op grote achterstand gezet. Jan knokte zich in de slotfase nog wel terug, maar zijn eindsprint kwam te laat. Op de andere tafel had Ad Faro een uitstekende start. Hij zag in de tweede helft van de partij zijn tegenstander helemaal terug komen. In de slotfase keek hij tegen een achterstand aan. Hij maakte de partij vervolgens uit. In de na-beurt scoorde zijn tegenstrever één carambole, terwijl hij er twee nodig had om gelijk te spelen. Hierdoor werd de eerste nederlaag alsnog afgewend. 
Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Winst team ’t Vaartje 
In sportcafé ’t Vaartje won team ’t Vaartje met 28-26 van team B.S.V. uit Waalwijk. Henk Smolders senior gaf het goede voorbeeld. Hij speelde een excellente partij en kwam uit op het geweldige moyenne van 0.369. Hij had maar 46 beurten nodig om te finishen. Reserve Frans Kemmeren leek op weg naar de winst. Hij zag zijn tegenstander het met vijf caramboles in twee beurten het net voor zijn neus uitmaken. Frans kwam slechts één luttele carambole te kort. Kopman Ad Smolders keek tegen een ruime achterstand aan. Aan het eind van de partij kwam hij nog goed terug. Voor de winst was dit echter te laat. Team ’t Vaartje staat nu tweede, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. 
Verlies Hazenberg De Moer 
In sportcafé ’t Vaartje verloor team Hazenberg De Moer Grondwerken met 26-27 van team de Westhoek uit Drunen. De enige winstpartij was voor Embert Broekhoven. Embert kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.460. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier. Verlies was er voor Jan Smeekens en reserve Toon Verbunt. Beide spelers hielden de schade beperkt. Jan kwam maar drie caramboles te kort. Toon kreeg maar 49 beurten. Hij zette het acceptabele gemiddelde van 0.346 neer. Ook team Hazenberg staat tweede met een wedstrijd meer gespeeld.
Biljartsport districtscompetitie libre:
Winst AK Deur & Interieur 
In Werkendam won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 17-27 van team Damen. Kopman Jan Ligtenberg was de enige die verloor. Erwin Ligtenberg speelde een prima partij. Hij had maar 24 beurten nodig om de meet te bereiken. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 2.333. Edwin Ligtenberg deed het nog beter dan zijn broer. Hij had slechts 23 beurten nodig en kwam uit op 2.826. Hij maakte bovendien een mooie serie van zestien. Door dit resultaat staat team AK nu op de zesde plaats. De achterstand met de koploper bedraagt 12 punten. 
Aankondigingen:
Biljartsport derde divisie:
Autobedrijf Lion van Loon thuis
Op donderdagavond 30 oktober speelt team autobedrijf Lion van Loon in sportcafé ’t Vaartje tegen team ADC uit Waalwijk. Het belooft een zware opgave te worden. Bij winst houdt team Van Loon aansluiting bij de top. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur. Team autobedrijf Lion van Loon bestaat uit kopman Danël v.d Geld, Gerbert v.d. Lee, Marrie Groeneveld,  Jurgen Sauvillers en Arnoud van Rooij. 
Biljartsport Landelijke vierde divisie:
’t Vaartje speelt thuis
Team ’t Vaartje speelt komende vrijdagavond 31 oktober een thuiswedstrijd. In sportcafé ’t Vaartje wordt de strijd aangebonden met team V.d. Brandt uit Waalwijk. Het belooft een spannend duel te worden. Immers team V.d. Brandt staat maar één punt achter op ’t Vaartje. Team ’t Vaartje bestaat uit Patrick Schrijver, Willy v.d. Wiel, Jan Ligtenberg, Theo Laros en Piet Kamp. De aanvang van de wedstrijden is 20.00 uur. 
Biljartsport Landelijke eerste divisie:
Team Hultermans speelt thuis
Team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen speelt op zaterdagmiddag 1november in eigen huis tegen team Aardexpres uit Oss. Dit sterke team heeft met Arie Weijenburg, Clemie van Wanrooij, Jos Bongers en Rudy de Laet, vier spelers met een algemeen gemiddelde van meer dan één! Dit team staat dan ook niet voor niets aan de leiding Het belooft derhalve een loodzware opgave te worden. De wedstrijd wordt gespeeld in sportcafé ’t Vaartje. Team Hultermans bestaat uit Jack Wijnen, Kees Wittens, Willy Damen en Bart Hultermans. Deze wedstrijd begint om 13.00 uur.
Biljartsport districtscompetitie driebanden-groot:
Hazenberg en ’t Vaartje thuis 
Op dinsdagavond 4 november spelen de teams Hazenberg de Moer Bestrating & Grondwerkzaamheden en team sportcafé ’t Vaartje in eigen huis. Het zijn wedstrijden in het kader van de districtscompetitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant. Team Hazenberg en team ’t Vaartje spelen beide tegen een team van ’t Steegje uit Made. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Embert Broekhoven en Jan Smeekens. Dit team bestaat uit Ad Smolders, Henk Smolders jr., Henk Smolders sr. en Leo Loonen. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje  begint om 19.30 uur.
Biljartsport Landelijke vierde divisie:
Sun Control 
Team Sun Control B.V.  Tilburg speelt op woensdagavond 5 november tegen de Eekhoorn uit Oosterhout. Het zal er alles aan doen om de winst te pakken. Hiermee kan een plaatsje in de middenmoot afgedwongen worden. Team Sun Control B.V. Tilburg bestaat uit: kopman Gerard Gabriëls, Anja Verbogt, Anton Smulders en Jos Hamers. De wedstrijd wordt gespeeld in sportcafé ’t Vaartje vanaf 20.00 uur. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen