Dames senioren 1 HV Dongen debuteren in 2e Divisie

Een aantal jaren geleden lanceerde de handbalvereniging Dongen een nieuw jeugdplan. Het ziet er naar uit dat dit plan vruchten gaat afwerpen. Als straks 5 oktober de zaalcompetitie van start gaat, begint voor het eerste dames zaalhandbalteam van de handbalvereniging Dongen een nieuwe uitdaging: de landelijke 2e divisie. Hoe hoog is dat? Je kunt het vergelijken met de topklasse in het amateurvoetbal. In deze 2e Divisie speelt slechts 1 team (Internos/Etten Leur) uit de regio en dat is dan meteen de derby op dit niveau. De overige tegenstanders komen uit: Limburg, Brabant, Gelderland, Zuid- en Noord Holland. 

Sinds enkele weken zijn de trainingen weer begonnen. De technische staf heeft een nieuwe trainer, de 59 jarige Jean Troquet, aan weten te trekken. Een man met 30 jaar handbalervaring. ,,Hij heeft op diverse niveaus getraind. Hij was bondscoach van het Belgisch team, trainer in de Nederlandse eredivisie en in de 2e divisie in België,” vertelt voorzitter Marc van den Noort. Waarom koos deze gelouterde trainer voor Dongen? ,,Ik heb tot op heden veel meegemaakt en alles gezien. Het jonge team plus de veel belovende jeugdopleiding waarbij de meisjes A en B op het hoogste landelijke Divisie niveau spelen, gaven de doorslag,” aldus een gemotiveerde Troquet. 
Van11 tot en met 14 september staat er een stevig trainingsweekend op het programma. Deze dagen zal een selectie van dames 1, aangevuld met een aantal speelsters uit d e A- en B- jeugd, een flink aantal uren met elkaar samen trainen. Het doel achter deze vierdaagse is heel simpel. ,,De ploeg moet meer conditie krijgen, schaven aan de techniek, samenspel bevorderen, effectiever in de afronding, spelpatronen en verdedigende afspraken moeten als vanzelfsprekende 
ingeslepen worden. Kortom: het moet een hechte dames 1 selectie worden,” is de boodschap van de nieuwe trainer coach. Hij wordt komend seizoen bijgestaan door teambegeleidster Ine Sips die al enkele jaren de vertrouweling is van de speelsters. 
Op vrijdag, zaterdag en zondag is er ook een speciale keeperstrainer tijdens de trainingen aanwezig. Anton van Boesschoten heeft een speciale band met Troquet. Alle keepsters van DS 1, DS 2, A1 en 2, B1 en 2 zijn uitgenodigd om middels deze trainingen hun voordeel op te doen. Daarnaast kunnen de huidige trainers, coaches en begeleiders de trainingen volgen. ,,En daar waar nodig hun handbalkennis bijschaven,” besluit voorzitter Van den Noort die aangeeft dat ook nieuwsgierig geworden publiek en supporters mogen komen kijken.
Donderdag 11 september: 19.00 – 21.00 uur, sporthal De Salamander.
Vrijdag 12 september: 20.00 – 22.00 uur, sporthal De Salamander.
Zaterdag 13 september: 9.00 – 11.00 uur, sporthal De Salamander.
14.30 – 16.30 uur, sporthal de Salamander. 19.30 – 21.00 uur, wedstrijd Dongen – ESC sporthal De Salamander. Zondag 14 september: 8.30 – 9.30 uur, run-bike training sporthal De Salamander. 11.00 – 12.30 uur, handbaltraining sporthal De Salamander. 15.00 – 16.30 uur, wedstrijd Dongen – Westlandia 2 (3x 25 min.).