Voorbeschouwing VV Dongen – VV Gemert

Foto:

Overwinningen zijn de beste remedie om de omgeving te laten zien waartoe je in staat bent. Ook Jaap van er Waarden zegt dat binnen het team de overwinning op UDI ’19 als geroepen kwam : “ Ja, de voorbereiding was niet zo best maar competitie is toch weer anders dan oefenduels.” De verdedigende middenvelder maakte zijn eerste doelpunt in dit seizoen met het hoofd. Vorig seizoen was hij nog trefzeker tegen Schijndel,waarvan gezegd mag worden dat het afstandschot vanaf 25 meter met terugwerkende kracht zeker tot doelpunt van het jaar mag worden gepromoveerd.

“Na de wedstrijd van afgelopen zondag waren we enorm opgelucht en onze aanvoerder Revy Rosalia complimenteerde ons allemaal met de vertoonde inzet en zeker ook met het goede en georganiseerde voetbal.” Over de rol van zijn aanvoerder is Jaap van der Waarden helder: “Een man met zoveel ervaring kan ons jonkies nog zoveel leren en denk daarbij o.a. aan de onderlinge coaching; dus zorg ervoor dat je de medespelers laat horen wat ze kunnen doen met de bal. Maar op ander vlak leert hij ons ook veel.”  Over de volgende tegenstander zegt van der Waarden het volgende:“ Vorig seizoen speelden we 3 keer gelijk tegen Gemert en het was toen duidelijk dat als we goed in de organisatie blijven voetballen het ook voor hun moeilijk is om er doorheen te komen. Natuurlijk hebben ze meer routine, maar vooral in thuiswedstrijden hebben we toch dat extra beetje meer over voor elkaar. Geen 100 % , maar 120 % gedrevenheid en inzet.”
Gemert begon ook met een overwinning tegen Deurne. Al gauw stond Deurne met 10 man waardoor het voor Gemert makkelijker voetballen werd. Geduldig wachtten ze op hun kansen en met een einduitslag van slechts 2-0 mocht Deurne in de handen knijpen.
Opvallend was de rol van nieuwkomer Tufan Koca. De behendige rechtsback kwam vele malen op en wist daarbij met mooie acties zijn tegenstanders het bos in te suren. Bij Gemert is hij al een publiekslieveling. Naar Koca zijn er nog twee andere spelers bij Gemert gekomen. Op de site van Gemert kunt u de samenvatting zien van deze wedstrijd.
Gemert en VV Dongen speelden in totaal 5x tegen elkaar en Gemert wist daarvan 1x te winnen. Dat was in het seizoen 2011-2012, toen werd het in Gemert 1-0. De overige wedstrijden eindigden in een gelijkspel.
Twee ploegen die willen voetballen. De ene ( Dongen) met de jeugd als basis en de ander ( Gemert) gevuld met routine en duidelijk in zijn doel: Bovenin meedraaien of kampioen worden. Gemert trainer Bert Ruisch heeft VV Dongen in zijn lijstje staan als medefavoriet voor de titel. Na zondag weten we meer.