Olympia’60 in evenwicht met DIA

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover, de competitiestart van het nieuwe seizoen. Olympia wachtte meteen een zware kluif. Tegenstander DIA werd voorafgaande de competitie al gezien als titelkandidaat en liet op sportpark Crispijn ook meteen zien dat dat geen flauwekul was. Olympia moest het doen zonder de geblesseerden Elroy Vereggen, Robert Hillebrand en Tim van Wanrooij en zag Gert Jan Klijs op zaterdagmorgen nog afhaken door ziekte. Tussen de rookbommen door die het nieuwe seizoen inluidden verschenen Olympia en DIA voor de seizoensouverture.

De kersverse ploeg van trainer Arne Koeman werd gelijk met de neus op de feiten gedrukt door snelle aanvallen van de behendige aanvallers van de bezoekers maar keeper Kenneth Janssen wist zijn doel leeg te houden waardoor Olympia de beginfase goed doorkwam. Na een kleine 20 minuten was het goalgetter Nick van Wanrooij die de openingstreffer voor zijn rekening nam. DIA leek niet erg onder de indruk en fabriceerde de ene na de andere aanval, dit echter zonder resultaat. Uit een aanval via de snelle Brian Weistra die zijn directe tegenstander uitschakelde viel kort voor rust zelfs nog de 2-0. Weistra legde de bal breed op de meegesnelde Nick van Wanrooij die subliem zijn 2e treffer van de middag in het netje legde. Hierdoor keek DIA inmiddels wel beteuterd maar liet zich niet uit het veld slaan. Nog voor rust wist Samuel van den Haspel de aansluitingstreffer te maken waarna bij een 2-1 voorsprong voor Olympia de kleedkamer werd opgezocht.
Onder aanvoering van het middenveldblok met Pepijn Laurijsen en Tom Janssen ging Olympia in de 2e helft op zoek naar de 3-1 maar moest lijdzaam toezien toen opnieuw DIA spits van den Haspel DIA langszij Olympia schopte met een fraai afstandsschot. Nadat sluitpost en aanvoerder Justin Bomisa zich verslikte in een snelle DIA aanvaller werd het allemaal nog erger voor de rood witten. Na een voorsprong van 2-0 keek het ineens tegen een 2-3 achterstand aan. Tom Janssen kon hierna het veld verlaten door een 2e gele kaart gevolgd door een DIA speler die eveneens rood ontving. De wedstrijd volgde zijn verloop ineens met 10 tegen 10.
Toen bijna heel Olympia zich neer leek te leggen bij een vervelend verlies dacht goudhaantje Nick van Wanrooij daar in de 85e minuut heel anders over. Vanuit een vrije trap krulde van Wanrooij de bal hard in de touwen en bepaalde hij met een hattrick de eindstand op 3-3. Een belangrijk puntje tegen een goeie ploeg en directe concurrent die zichtbaar toch ook wel blij was met een punt.
Na de eerste zware tegenstander volgt zaterdag een uitwedstrijd tegen het Oosterhoutse SCO/TOFS. Een tegenstander waar Olympia weinig van weet omdat het dit jaar voor het eerst acteert op zaterdag. SCO/TOFS was de eerste speelronde vrij. De wedstrijd in Oosterhout begint om 15.00 uur. Hopelijk kan Olympia de goede weg voortzetten en de eerste 3 punter binnenhalen.