Bianca van Praet persoonlijk kampioen bandstoten in de 6e klasse

Foto:

Dit jaar vindt voor de 38e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats.

Dit jaar vindt voor de 38e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats.

Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk/De Bobo’s en wordt verspeeld onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk. In het toernooi spelen in totaal 93 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart om een leuke prijzenpot in de superfinale. Vorige week werd de finale verspeeld in de 6e klasse. Alle deelnemers dienden 10 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale.

Irma Spaans en Cor de Hoogh opende de finale, in 32 beurten werd er gelijkgespeeld.

Jeannette Zonneveld wist vervolgens te winnen van Theo in ‘t Groen in 24 beurten.

Bianca van Praet opende haar finale met winst op Jan-Peter van Hooijdonk in 15 beurten. Theo in ’t Groen bleef in de volgende partij steken op 9 caramboles en hierdoor behaalde Irma Spaans de winst in 32 beurten. Jan-Peter van Hooijdonk pakte zijn 1e winst in 29 beurten tegen Cor de Hoogh. Bianca van Praet won ook haar 2e wedstrijd in 16 beurten tegen Jeannette Zonneveld. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Jan-Peter van Hooijdonk en Irma Spaans, in 10 beurten was Irma aan de meet en kwam hierdoor al op 5 punten na dag 1. Bianca van Praet had 4 punten uit 2 wedstrijden.

 

v.l.n.r. Irma, Theo, kampioene Bianca, Jan-Peter, Jeannette en Cor

 

Theo in ’t Groen bezorgde Bianca van Praet in 17 beurten haar 1e nederlaag. Cor de Hoogh verloor vervolgens van Jeannette Zonneveld in 15 beurten. Jan-Peter van Hooijdonk boekte zijn 2e winst tegen Theo in ’t Groen, 16 beurten. In een spannende wedstrijd bezorgde Jeannette Zonneveld met 1 carambole verschil in 29 beurten Irma Spaans de 1e nederlaag. Bianca van Praet wist vervolgens Cor de Hoogh te bedwingen in 25 beurten. Met ingaan van de laatste speelronde nog 3 kanshebbers, Bianca en Jeannette hadden 6 punten en Irma 5 punten. De 3 heren waren kansloos voor de titel.

Jeannette Zonneveld speelde een prima wedstrijd tegen Jan-Peter van Hooijdonk en won in 11 beurten. Cor de Hoogh verliet de laatste plaats door winst op Theo in ‘t Groen in 14 beurten. In de laatste wedstrijd van deze finale versloeg Bianca van Praet in 24 beurten Irma Spaans. Bianca van Jeannette dus beiden 8 punten, dus de 2 dames mochten in een barrage partij uit maken wie de opvolger zou worden van Cees Willemse de kampioen van vorig seizoen, die ook aanwezig was bij de finale. In een spannende strijd gadegeslagen door zoonlief Steven won Bianca de wedstrijd en werd kampioene, proficiat, Jeannette bleef steken op 1 carambole van de finish en werd 2e. Door dit kampioenschap is Bianca ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen.