Volle winst Olympia’60 bij Barca

Door het wegvallen van DIA in klasse 4C ligt het hele programma overhoop. Iedereen was vrij alleen het treffen tussen Barca en Olympia’60 stond op het programma.Met wederom vele absenties vertok Olympia’60 naar Breda om vervolgens terug te keren met 3 belangrijke punten.Het begint zo’n beetje gewoonte te worden, Olympia kon weer niet beschikken over een voltallige selectie. Bas Loonen, Tim van Wanrooij, Ran van Peer, Ruud van Beek en Wouter Dirven bleven achter in Dongen en Robert Hillebrand en Dylan van der Elzen begonnen nog niet helemaal fit op de bank. Hierdoor werd er plaats gemaakt voor Rolf Schmitz, Job Vermeulen, Rick Hultermans, Kevin van Venrooij en Patrick van Engelen die later zou uitgroeien tot ” man of the match”. Olympia begon de ontmoeting met Barca op een teleurstellende 9e stek met 2 punten minder dan de Bredase opponent. Barca steekt het doel niet onder stoelen of banken, het wil eindigen in de top van 4C. Olympia kon zich niet nog een verlies veroorloven wil het nog een rol van betekenis gaan spelen.

Door het wegvallen van DIA in klasse 4C ligt het hele programma overhoop. Iedereen was vrij alleen het treffen tussen Barca en Olympia’60 stond op het programma.
Met wederom vele absenties vertok Olympia’60 naar Breda om vervolgens terug te keren met 3 belangrijke punten.Het begint zo’n beetje gewoonte te worden, Olympia kon weer niet beschikken over een voltallige selectie. Bas Loonen, Tim van Wanrooij, Ran van Peer, Ruud van Beek en Wouter Dirven bleven achter in Dongen en Robert Hillebrand en Dylan van der Elzen begonnen nog niet helemaal fit op de bank. Hierdoor werd er plaats gemaakt voor Rolf Schmitz, Job Vermeulen, Rick Hultermans, Kevin van Venrooij en Patrick van Engelen die later zou uitgroeien tot ” man of the match”. Olympia begon de ontmoeting met Barca op een teleurstellende 9e stek met 2 punten minder dan de Bredase opponent. Barca steekt het doel niet onder stoelen of banken, het wil eindigen in de top van 4C. Olympia kon zich niet nog een verlies veroorloven wil het nog een rol van betekenis gaan spelen.

 

Het duel ging in de eerste helft gelijk op met niet al te hoogstaand voetbal maar een sterk Dongens collectief. Olympia verdedigde vrij degelijk en gaf amper grote kansen weg. Met een sterk acterende Elroy Vereggen werd steeds de aanval gezocht wat resulteerde in enkele kansen voor goaltjesdief Nick van Wanrooij en vleugelspits Bryan Weistra. De Barca goalie liet echter geen treffer toe waardoor de eerste helft vrij saai uitbloeide met 0-0 op de borden. In de rust blaakte het team van Jurgen van der Elzen van het zelfvertrouwen en voorzag het een goede kans om hier wel eens met 3 punten weg te kunnen wandelen. De jonge middenvelder Casper van der Aa die met de week groeit naar een hoger niveau maakte plaats in de rust voor Robert Hillebrand die na een hersenschudding weer fit genoeg was voor een plaats binnen de lijnen. Dat bleek meteen een meesterzet van van der Elzen want het was Hillebrand die goed doorging over rechts en met een assist Bryan Weistra bereikte die met een mooie omhaal de 0-1 in de touwen joeg. Geheel terecht kwam Olympia al vroeg op voorsprong en bleef daarna druk zetten op het Barca doel om een veiligere marge te bewerkstelligen. Barca liet zich echter niet zomaar over de knie leggen en kwam door middel van snelle aanvallen toch nog enkele keren gevaarlijk voor het Olympia doel wat werd bewaakt door de jonge A jeugd goalie Kenneth Janssen. Net zo als vorige week stond Janssen in de hoofdmacht door het wegvallen van Robin Oomens en Wouter Dirven en hij deed dat met verve, chapeau voor dit jonge talent!

 

Barca kon geen potten breken en Olympia wisselde zijn doelpuntenmaker Bryan Weistra voor Kevin van Venrooij. Door goed doorbreken van de hard werkende Elroy Vereggen die een uitstekende wedstrijd speelde kwam de bal bij Nick van Wanrooij die onzelfzuchtig de bal neerlegde bij de ingevallen van Venrooij die de 0-2 liet aantekenen. Hierna bleef Olympia scherp omdat het weet dat het in vorige duels weleens na een voorsprong een domper kreeg te verwerken. Ook dit keer was dit weer het geval maar nu kwam het door een persoonlijke fout van de verder foutloos spelende sluitpost Toon Verboven die een bal te slap inspeelde op aanvoerder Raymon Damen. Barca wist dit buitenkansje slim te verzilveren en legde de 1-2 achter keeper Janssen.
Met nog 10 minuten op de borden hield Olympia knap stand en zag het zelfs nog een Barca verdediger bij een corner op zijn eigen lat koppen. De stand bleef echter 1-2 voor de rood witten die hierdoor weer wat naar boven kunnen gaan kijken. Een groot compliment voor de ploeg die iedere week in een andere samenstelling er toch maar weer moet staan.

 

Zaterdag speelt Olympia na 3 uitwedstrijden eindelijk weer eens thuis op het eigen Crispijn. De degens worden dan gekruisd met het Tilburgse Nordea. Nordea wist door het wegvallen van DIA (die wedstrijd werd nog gewonnen) nog geen enkel punt te vergaren en zal dus gebrand zijn om van die hatelijke 0 af te komen. Olympia is dus gewaarschuwd en kan op zijn beurt weer goede zaken doen als de wedstrijd winnend wordt afgesloten. De wedstijd op sportpark Crispijn zal om 14.30 uur aanvangen.