BS De Vlinderboom loopt voor de Roparun

Foto:

Basisschool De Vlinderboom organiseerde samen met Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje een Mini- Roparun.

De sponsorloop zelf was op 10 april. De gastlessen, het zoeken van sponsoren en de overige voorbereidingen gingen daaraan vooraf. Het serieuze doel, de palliatieve zorg voor kankerpatiënten en hun familie, stond een feestelijke afsluiting geenszins in de weg. Integendeel; het gejuich was niet van de lucht en het plezier spatte er bij iedereen vanaf. Toen het eindbedrag van maar liefst € 4.946,00 aan iedereen bekend gemaakt werd, was er sprake een regelrechte ontlading. Iedereen glom van trots.

Het goede doel
De kick-off op school was op 22 maart. De teamleden van ’t Halve Zolenlijntje hadden al gelijk het gevoel dat de motivatie van de leerlingen prima was. Er werden gelijk al tijdens de gastlessen plannen gesmeed om goed getraind en met een mooi sponsorbedrag aan de start van de Mini-Roparun te staan. Na de presentatie gingen de
kinderen zelf op pad met hun sponsorformulieren. Enthousiast werd er verteld waarvoor er gelopen ging worden. Opkomen voor je zieke medewens sprak iedereen aan. Want daar staat de Roparun voor: kwaliteit van leven proberen te geven aan gezinnen die door kanker getroffen zijn. Deze ziekte geeft al snel zo’n machteloos gevoel.
Om dan toch iets te kunnen doen, wat echt verschil kan maken in het leven iemand is mooi en waardevol.

Mini-Roparun
Woensdagmorgen 10 april was iedereen op de afspraak: enthousiaste kinderen, hun (groot-)ouders en overige sponsoren, de leerkrachten die af en toe ook lekker meeliepen en 10 leden van ’t Halve Zolenlijntje. Zij hadden een parcours uitgezet op het schoolplein. De leerkrachten hadden de kinderen in teams ingedeeld. Nadat er
voorgedaan was hoe een estafetteloop werkt, kon er dan gelopen worden. Het schoolplein zag er feestelijk uit: een heuse Roparun startboog, een Eiffeltoren, muziek, een onvermoeibare speaker, en natuurlijk de Orange Donkey.

De sfeer zat er vanaf het eerste moment in. Wat werd er gejuicht, geapplaudisseerd en gelachen. Een
serieus doel helpen kan dus ook gewoon feestelijk zijn. Zo kwam die woensdagochtend iedere groep van De Vlinderboom aan de beurt. Iedereen ging met de ezel en de Eiffeltoren op de foto. De speaker moedigde alle kinderen aan. Als ze al zwaaiend naar alle supporters hun ererondje gelopen hadden, lieten ze zich het fruit dat gesponsord was door de Appelbloesem boomgaard uit Waspik goed smaken. Ook een medaille werd bij ieder kind omgehangen. Meer dan verdiend.

Feestelijke afsluiting
Aan het einde van de schooldag verzamelde de hele school zich voor de afsluiting. De leden van ’t Halve Zolenlijntje vertelden dat de Roparun ook dit jaar weer door Dongen komt. Op 19 mei zullen de straten in het centrum van ons dorp weer oranje, de teamkleur van het actieve team, kleuren. De ouderraadleden die de hele ochtend hadden geholpen, brachten uit elke groep een leerling naar voren. Deze acht kinderen mochten het eindbedrag bekend maken. Cijfer voor cijfer werd omhoog getild Wat een fantastisch bedrag, € 4.946,00 voor de Roparun. De schoolleiding was met name erg blij met de positieve sfeer en de samenwerking binnen de estafetteteams. Het gejuich moet in heel West 2 te horen zijn geweest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen