Gemeenteraad beveelt Hans Slagboom aan als nieuwe burgemeester van Dongen

Foto:

De gemeenteraad van Dongen heeft donderdagavond 11 april 2024 besloten om Hans Slagboom aan te bevelen voor de benoeming tot burgemeester van Dongen. Dit is bekend gemaakt tijdens een openbare raadsvergadering.

De gemeenteraad stemde in met de aanbeveling van Hans Slagboom, nadat de raad kennis had genomen van het advies van de vertrouwenscommissie. De vertrouwenscommissie kreeg van de gemeenteraad de opdracht om de aanbeveling voor te bereiden. De vertrouwenscommissie heeft de afgelopen maand de selectiegesprekken met kandidaten gevoerd. Er solliciteerden in totaal 25 personen, waarvan 13 mannen en 12 vrouwen.

Stijn Sips, voorzitter van de vertrouwenscommissie: “We hebben als vertrouwenscommissie goede en plezierige gesprekken gevoerd met de geselecteerde kandidaten.” De vertrouwenscommissie is ervan overtuigd dat ze met Hans Slagboom de beste burgemeesterskandidaat voor Dongen hebben gevonden: “Samen met de inwoners hebben we eerst een profielschets opgesteld. Hans past perfect in dit profiel en heeft een duidelijke visie op de opgaven die geformuleerd zijn in de profielschets.”, aldus Sips.

Wie is Hans Slagboom?
Hans Slagboom is 56 jaar, is woonachtig in Tilburg en is momenteel gemeentesecretaris in de gemeente Moerdijk. Hij is al gedurende lange tijd werkzaam in het openbaar bestuur en veel ervaring opgedaan bij gemeenten, regio’s en provincies. Tot zijn tijd in Moerdijk was hij gemeentesecretaris in Baarle-Nassau en directeur bij de ABG-organisatie: de ambtelijke fusie-organisatie van de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen. Hans Slagboom is getrouwd met Nicole en vader van een zoon en twee dochters.

Vervolg en beëdiging
De gemeenteraad stuurt zijn aanbeveling naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. De minister beslist uiteindelijk over de voordracht aan de Koning. De beëdiging van de burgemeester vindt plaats tijdens een bijzondere raadsvergadering in aanwezigheid van de commissaris van de Koning op woensdagavond 5 juni 2024. Tot die tijd blijft Marnix Bakermans waarnemend burgemeester in Dongen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen