NK Jeu de Boules in Dongen

Foto: CC0 Creative Commons

Een tijdje geleden maakte Jeu de Boulesclub Dongen via de media bekend dat de club voor het eerst in haar 45-jarig bestaan een heus NK Petanque/NK Jeu de Boules mag organiseren.

Dit evenement zal plaatsvinden op zaterdag 12 en zondag 13 augustus op het schitterende complex tussen zwembad de Vennen en handbalvereniging Dongen. Onlangs waren enkele bestuursleden van de NJBB te gast bij Jeu de Boulesclub Dongen en kreeg men lovende berichten over de buitenbanen en niet te vergeten de hal, volgens de vereniging  ‘de mooiste van Nederland’. Tijdens de laatste NL Doet dag is al begonnen met het vervangen van de touwen in de buitenbanen en de rest komt later aan de orde.

Jeuy de Boulesclub Dongen is op dit moment met 4 teams vertegenwoordigd in de NPC, de zgn. Nationale Petanque Competitie. Er zijn 6 divisies, verdeeld over ons land en hoe lager je speelt, hoe korter de reisafstanden voor de teams zijn. Dan speel je in principe tegen clubs uit de regio. De NPC begint in september en eindigt in april; het zijn 14 speelmomenten, telkens op een zaterdag. Jeu de Boulesclub Dongen is met 1 team vertegenwoordigd in de 6e divisie, met 2 teams in de 4e divisie en het eerste clubteam speelt in de 3e divisie. Regelmatig kunt u hierover een verslag in de media lezen. Een team bestaat uit minimaal 6 spelers, die achtereenvolgens een doublet spelen (twee tegen twee), dan een tripletten (drie tegen drie) en tot slot nog een doublet. Dus in totaal 3 wedstrijden.

Mocht u een keertje willen komen kijken? Op zaterdag 25 maart en zaterdag 15 april zijn de volgende wedstrijddagen. U bent van HARTE welkom. “We moeten nog even afwachten hoe de competitie afloopt. Wie weet wordt een team kampioen en is er kans op promotie” aldus een woordvoerder van de club.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen