Björn van der Doelen in de Cammeleur met ‘Na ons de zondvloed’

Foto:

Duizendpoot Björn van der Doelen komt aanstaande vrijdag 9 september, compleet met zijn band ‘De Huursoldaten’ naar de Cammeleur met zijn show ‘Na ons de zondvloed’, een muzikale voorstelling waar het plezier vanaf spat. dongen.nieuws.nl sprak met Björn

Van der Doelen was vroeger vooral bekend vanwege zijn activiteiten als profvoetballer. De supporters van PSV, Standard Luik, FC Twente en NEC mochten van zijn  karakteristieke inzet en passie genieten. Na zijn voetbalcarrière legde van der Doelen zich toe op de muziek. In 2010 bracht Van der Doelen met zijn band Allez Soldaat zijn eerste album uit, ‘D’n duvel die slaapt nooit’. Allez Soldaat werd datzelfde jaar verkozen tot beste dialectact. In 2011 werd het lied “Heul gevecht” (wat te horen is op het in 2012 uitgebrachte album “als de wolven janken”) verkozen tot ‘Brabants Moiste lied van dat jaar’.

“Ik heb in de muziekwereld al mooie dingen meegemaakt” vertelt Björn, “zoals ook het voorprogramma van Guus Meeuwis en de samenwerking met Karin Bruers.  Dat smaakt  iedere keer naar meer. Bij deze voorstelling staan we inclusief mijn band ‘De Huursoldaten’ met 8 man op het podium. Een avond vol prachtige liedjes en mooie, herkenbare verhalen. Ik geniet ervan als ik  die met het publiek kan delen.”

In zijn nieuwe show omschrijft Björn– op onnavolgbaar Brabants –  hoe ge vroeger ‘gezellig’ met het hele gezin in een te vol gepropte auto op vakantie ging. “Ge kent da wel, veertien uur lang luisterend naar hetzelfde cassettebandje van Modern Talking”. Nu van der Doelen zelf een gezin heeft, krijgt ie vanzelf flashbacks naar zijn eigen jonge jaren. In zijn show vertelt ie over de hel die het is om nu zelf een gezin te hebben. Maar ook over de schoonheid van de liefde voor die verrekte jong, het samen oud worden met je highschool sweetheart en de dromen die ge nog steeds samen hebt. Want volgens Björn hebben we uiteindelijk maar twee dingen nodig: vrijheid en liefde!

Hoewel de shows van van der Doelen een behoorlijk Brabantse inslag hebben, worden hij en zijn band ook gewaardeerd in andere delen van het land. Van Zeeland tot Amsterdam genieten ze ook van onze voorstellingen. Zalen als de Cammeleur vindt Björn van der Doelen ideaal. “Het moet niet te groot zijn. We willen een intieme sfeer creëren en dat kan perfect in de wat kleinere zalen. Het hoeft voor ons ook niet helemaal vol te zitten, het gaat om de gemoedelijke sfeer die er hangt en dat is altijd dezelfde.”

Stap bij Björn en band in die ‘gezellig’ volgepropte auto en geniet van een muzikale voorstelling waar het plezier vanaf spat. En da’s ook nie gek. Tickets voor deze voorstelling, die je niet mag missen als je van Brabantse gezelligheid en goede muziek houdt, koop je HIER

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen