DVVC eert clubicoon

Foto:

Op 3 september 2021 nam DVVC middels een drive through afscheid van clubicoon Goof van Bijnen. Precies een jaar later kwamen familie, vrienden en clubleden bijeen om een blijvende herinnering aan Goof te openen.

Goof en DVVC waren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Of beter nog: Goof en de jeugd van DVVC. Goof was niet alleen tientallen jaren jeugdtrainer en leider. Hij bedacht van alles om de kids een geweldige tijd te laten beleven. Als organisator van jeugdkampen, spook- of speurtochten. In zijn rol als paashaas (met als absolute hit: kontje-schieten), het roemruchte PoemaKonijn, of Goofy. Of bij het organiseren van Het FEEST der FEESTEN voor de kinderen via het Sinterklaas comité.

Zijn fantasie in deze was oneindig en het plezier en de liefde waarmee hij het deed zo mogelijk nog groter. Niets was hem te gek of teveel, zolang de jeugd maar kon genieten. Goof kende elk kind en alle kinderen kenden Goof. Een jaar na zijn laatste rondje over zijn geliefde Sportpark stond een groepje naasten in een hoek van de oefenhoek. Als eerste werden de bouwers, die maandenlang achter de schermen van de bouwhekken ‘geheimzinnig’ bezig waren geweest bedankt voor hun onbaatzuchtige inzet om iets moois, iets stevigs en iets blijvends neer te zetten. Want hoewel nog niet officieel geopend of in gebruik genomen kon men nu al de waardering voor hun noeste arbeid horen.

Zus Gonny onthulde een nagedachtenisbord zodat ook bezoekers -kinderen en volwassenen- in de toekomst, zij die Goof niet hebben gekend, kennis met dit club-icoon kunnen maken. Daarna mochten de kinderen van familieleden en vrienden, gewapend met nieuw zandbakspeelgoed als emmers en schepjes en vracht- en kraanwagens door de deurflap naar binnen. De kinderen hadden niet lang nodig om zichzelf meteen te verliezen in hun spel met het heerlijk
koele zand, de grote kiepwagens of in het leuke speelhuisje. Frappant was wel dat ook menig vader zichzelf heel snel in het kidsdomein wist te begeven en daar, vanaf de zijbankjes, glunderend van oor tot oor hun kroost gade sloeg.

Terwijl de moeders buiten met grote tevredenheid keken naar het stevige dak dat de veel te hard (verkeerd) geschoten ballen vanaf het hoofdveld met zekerheid niet -meer- in de zandbak van de kids terecht kon doen komen. En dat een doelnet ook andere doelen kan dienen is bij de speelhut ook duidelijk zichtbaar. De speelhut heeft een open karakter hebben waardoor de kids goed in de gaten gehouden kunnen worden, de doelnetten dienen in deze als vangnetten voor al die afgedwaalde ballen.

De Speelhut, versierd met vrolijke Goofy’s, een aanwinst voor het Sportpark.
De Speelhut, een prachtig eerbetoon aan DVVC’s clubicoon.
De Speelhut, een blijvende herinnering aan de animator voor de DVVC-jeugd: Goof van Bijnen. 20 mei 1956 – 27 aug. 2021

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen