Henny, bewoner van Mijzo, begint aan mooie uitdaging

Foto:

Henny Tonnet (73) woont al geruime tijd op de vestiging van Mijzo in Dongen. Gezegend met twee rechterhanden was hij in de hobbyruimte bij Mijzo altijd al veelvuldig actief. Maar in zo’n hobbyruimte zijn de mogelijkheden natuurlijk niet onbegrensd.

Het ‘project
‘Zeker niet voor iemand met de capaciteiten van Henny, die wel in was voor een grotere uitdaging. De oplossing diende zich aan in de vorm van een mooi nieuw ‘project’: het opknappen van een Mercedes uit 1973. Een uitdaging die Henny met alle plezier aangaat. Z’n vingers jeuken alleen al bij de gedachte aan het sleutelen aan zo’n mooie oude bolide. Donderdag was het zover dat de oude Mercedes verhuisd werd van de eigenaar naar de Eagle Shelter. Daar gaat Henny de auto aan een grondige inpectiebeurt onderwerpen en proberen de auto weer geschikt te maken voor deelname aan het verkeer.

Marc Dorenbosch, die enkele jaren werkzaam was bij – toen nog- de Volckaert, maakte zich hard voor deze mogelijkheid. Marc is eigenaar van de oude Mercedes uit 1973, een auto die wel een flinke opknapbeurt kan gebruiken. Hij raakte enkele jaren geleden in gesprek met Henny en merkte dat deze handige duizendpoot alleen al bij het idee van het sleutelen aan een auto razend enthousiast werd. Toen Marc Henny meenam naar huis en de auto liet zien was hij meteen verkocht. Met een verleden als metaalbewerker en onderhoudsmonteur en een groot technisch inzicht begon het bij Henny al meteen te jeuken. “Deze auto wil ik wel eens onderhanden nemen.”

De oldtimer
Toen Dorenbosch enkele jaren geleden de Volckaert verliet om een nieuwe uitdaging aan te gaan, raakte het sleutelen van Henny aan de auto een beetje in de vergetelheid. Maar dat was – naar nu blijkt – gelukkig slechts tijdelijk. Marc benaderde Henny en de bezigheidsactivering van Mijzo onlangs met de vraag of dit ‘project ’ wellicht weer opgestart kon worden en na een positief antwoord van deze partijen krijgt Henny nu weer de kans om zijn capaciteiten te botvieren op deze fraaie Mercedes.

Een bijzondere auto, aldus eigenaar Marc Dorenbosch. “Hij is eigenlijk gemaakt voor de Amerikaanse markt en is van alle gemakken voorzien. Alles is elektrisch, er zit airco in, stuurbekrachtiging, rembekrachtiging, noem maar op. Ik heb de originele factuur van de auto nog. In 1973 kostte deze auto maar liefst 53.000 gulden, daar kon je toen ook een huis voor kopen! Helaas werkt niet alles meer zoals het zou moeten en Henny gaat proberen om daar iets aan te doen.”

Bert de Langen van Vakgarage Stoomberg regelde bij van Peer Autochadebedrijf dat de auto verplaatst zou worden naar de Eagle Shelter en daar gaat Henny de komende tijd onder een carport sleutelen aan de Mercedes met als doel om de auto weer als een zonnetje te laten lopen. “Er zit geen tijdsdruk op” zegt Henny. ‘ik mag er zo lang over doen als ik wil.”

Eagle Shelter
De Eagle Shelter aan de Crispijnhof 9 is een plek waar iedereen welkom is en mag zijn zoals hij of zij is. Een plek waar iedereen kan binnenlopen voor alleen een bakje koffie/ thee of juist om zich te laten inspireren. Een plek waar de bezoeker centraal staat, waar ontmoeting plaatsvindt van mens tot mens, waar er geluisterd en gelachen wordt met elkaar! Een plek die steeds in beweging is! Bij de Eagle Shelter mag je zelf creatief zijn en anderen iets leren maar je bent ook vrij om jezelf te laten inspireren.

Mijzo
Nancy van Beek, activiteitenbegeleidster bij Mijzo, is blij met deze kans voor Henny. “We proberen bij Mijzo onze bewoners zoveel mogelijk te laten integreren in de maatschappij. Dat doen we in overleg met diverse disciplines, zoals de zorgcoördinator en de ergotherapeut. Binnenkort hebben we ook een eerste gesprek met ContourdeTwern om dat idee verder uit te bouwen.. De bewoners die dat willen, kunnen in Dongen op allerlei manieren nog betrokken zijn bij de maatschappij en dat is belangrijk. Mensen bloeien er van op. Het is gewoon genieten voor alle partijen. Het sleutelen aan een auto, zoals we nu bij Henny zien, is natuurlijk een prachtig voorbeeld hiervan. “

In Dongen doen we dingen samen
De komende maanden gaat Henny op zijn werkplek bij de Eagle Shelter dus aan de slag met de oldtimer. Een waardevolle stap, die volgens de initiatiefnemers zeker navolging zal gaan vinden. Natuurlijk houdt dongen.nieuws.nl je op de hoogte van deze ontwikkelingen, waarbij de slogan ‘in Dongen doen we dingen samen’ zowaar eens écht de lading dekt.

Meer informatie over de Eagle Shelter: www.eagleshelter.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen