VV Dongen na persconferentie: “We kunnen weer!”

Foto:

Met de gedachten dat in het weekeinde van 5 en 6 februari de competitie weer wordt hervat, is iedereen binnen de organisatie, die voetbalvereniging Dongen heet, blij. Komt er nog eens bij dat als er weer publiek mag komen kijken, dan is het helemaal prachtig. Maar of en …….. hoeveel publiek is toegestaan is nog onduidelijk.

Door Piet Scheepers.

De Betaalde Voetbal Organisaties (BVO ‘s) willen nog rond de tafel met het kabinet. Zij mogen maar een derde van de toegestane stadioncapaciteit binnen laten. Het verzoek is om dit op te hogen naar twee derde. Hoe zit het bij VV Dongen? Vorige keren mochten er maximaal 250 bezoekers op sportpark De Biezen de wedstrijden bezoeken. “We kunnen dit organiseren, dat is het probleem niet. Ik ga ervan uit dat de mensen inmiddels thuis blijven als ze klachten hebben. En van degene die komen, daar ga ik er vanuit dat zij gevaccineerd zijn of in elk geval voldoende antistoffen hebben. Tot op heden ben ik het met de regels eens geweest, maar nu kunnen we terug naar het normaal,” realiseert voorzitter John-Paul Verkooijen zich.

Ondertussen mocht er weer getraind worden. De animo was enorm. Zowel bij de zondagselectie, de JO23, de zaterdagelftallen en de volledige jeugd. Met het oog op de verwachte herstart van de competitie was het wel duidelijk dat de trainers hun spelers weer eens in een wedstrijd bezig wilden zien. Een vreemde tegenstander was nog niet aan de orde, dan maar intern iets regelen.
VV Dongen heeft naast de zondagselectie ook nog eens een belofteteam JO23 achter de hand. Een team waarin spelers graag nog een stap verder willen maken: of naar zondag 1 of naar zaterdag 1. Dus afgelopen zondag stonden zij tegenover elkaar.

Osman Erbas: “Toch enkele zorgen!”
Osman Erbas gaat ervan uit dat 6 februari de competitie opnieuw van start gaat met de uitwedstrijd naar Hercules. Op de vraag of zijn team daar klaar voor is, blijft de trainer sceptisch en maakt zich zorgen. “Zorgen vanwege de quarantaines. Nu komen twee jongens terug vanuit quarantaine. Wie weet hoeveel er de volgende keer weer afgezonderd zitten.” Wat is de opdracht voor dit oefenduel? “Het voornaamste vind ik dat de spelers fysiek weer op wedstrijdniveau gaan komen. En halen zij dit in de komende twee weken? Deze keer gelukkig een tegenstander die ook kan voetballen. Volgende week (komende zondag 30 januari) oefenen we nog een keer tegen een andere club.”

Zondag 1 wint met 3-2
Beide elftallen, zondag en JO23, zijn nog niet compleet. Er worden hier en daar spelers uitgewisseld. Zo zag je Gijs Timmermans (centrale verdediger) warmlopen bij de zondagselectie en viel in de tweede helft in bij JO23. Hetzelfde gold voor de snelle Raphael Nartey uit de JO23, die in de tweede helft op het middenveld van de zondag ging spelen. Ook werd Joep van Overbeek (uitkomend in zaterdag 1) aan de JO23 toegevoegd. Het voordeel dus van meerdere selectieteams. De wedstrijd verloopt sportief doch er wordt om iedere bal gestreden. Uiteindelijk is er een kleine winst van 3-2 voor de zondag 1. “Leuke pot om weer warm te worden,” lacht Lars Jansens, trainer/coach van O23 na afloop. Hij is blij, maar ook voor zijn jongens, dat een afstraffing (verlies met grote cijfers) achterwege is gebleven. “Dit was een leuke pot. Je kunt hier motivatie op doen richting competitieherstart. Spelers moeten weer in hun wedstrijdvorm komen. Maar ook dat komt goed.”

Lars Jansens zit in een afrondende fase wat betreft contractverlenging. “Komt allemaal goed!” besluit Jansens. 5 februari is voor hem en zijn team de dag van de waarheid. Dan wordt beslist wie de kampioensschaal in ontvangst mag nemen in de beloften 2e divisie. Thuis op sportpark De Biezen gaat het tussen VV Dongen en Nuenen. De winnaar gaat promoveren en mag uitkomen tegen voornamelijk BVO-elftallen in de 1e Divisie.

Planning kantine.
Zoals bekend heeft VV Dongen sinds enige tijd een nieuwe kantinebeheerder in Ilona en Erik Panis. Ook zij hopen dat alles weer snel normaal is. De clubavond op donderdag moet weer gestalte gaan krijgen. Maar ook de zaterdag en zondag zijn voor de club interessante dagen. Het tweetal heeft verschillende data ingepland. Een Carnavalsmiddag voor de jeugd in februari, de Pub quiz in maart en in april het Paasontbijt en een Feestavond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen