IJzertijdboerderij Dongen decor voor serie: Het verhaal van Nederland

Foto: NTR

In de zomer van 2020 zijn op het terrein van de IJzertijdboerderij in Dongen filmopnames gemaakt voor de nieuwe TV-serie: ‘Het verhaal van Nederland’.

Deze TV-serie vertelt het verhaal van het land waarin we wonen, vanaf het moment dat de eerste bewoners zich vestigden tot het heden. Acteur en verteller Daan Schuurmans neemt de kijker mee langs de hoogte- en dieptepunten van onze geschiedenis. De IJzertijdboerderij heeft één dag decor gestaan voor één van de afleveringen die een belangrijke omwenteling in de Nederlandse geschiedenis vormde.

Germaanse stammen die het land bevolkten werden onderworpen door de Romeinen zo’n 50 jaar voor Chr. Maar de komst van deze overheerser ging niet zonder slag of stoot. De Germaanse stammen werden onderworpen, verjaagd of vermoord. ‘Het verhaal van Nederland’ is vanaf woensdag 2 februari om 20.30 uur te zien op NPO1. In de 2de aflevering (woensdag 9 februari, zelfde tijd en zender) is te zien hoe het allemaal afloopt met de Romeinse overheersing en de IJzertijdboerderij. (meer informatie is te vinden op www.hetverhaalvannederland.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen