RBT De Langstraat lanceert nieuwe wandel- en fietsroutes

Foto:

Het is prachtig weer, de natuur is op zijn mooist en recreatieondernemers verwelkomen je met open armen. Alle reden om er te voet of met de fiets op uit te
trekken in De Langstraat.  Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) De Langstraat heeft de afgelopen periode vele routes (door)ontwikkelt, waarvan je gaat genieten.

Spaans Benauwd
Vrijwilligers Annelies van der Sanden en Jaqcues Smeets zijn druk in de weer geweest met de ontwikkeling van de belevingsroute Spaans Benauwd; een uniek wandelboekje vol prachtige illustraties, waarin de Spaanse Soldaat Jeronimo je, aan de hand van een spannend verhaal, meeneemt naar vestingstad Heusden in 1572.

Ringdijk van Heusden
Dit fietsrouteboekje, voorzien van teksten en illustraties gemaakt door Annelies van der Sanden, beschrijft het unieke landschap en de cultuurhistorische elementen die je ervaart als je de bijna 40 kilometer lange ringdijk langs Heusden, Hedikhuizen, Haarsteeg, Vlijmen, Nieuwkuijk, Drunen, Elshout, Doeveren en Heesbeen fietst.

Wandelen in Waalwijk
Loop deze wandeling van twee kilometer aan de hand van het routeboekje met mooie tekeningen van Ron Beumer en teksten van Heemkundekring De Erstelinghe Waalwijk en stadsgids René van Boxtel. Zo kom je aan de hand van leuke weetjes en anekdotes meer te weten over talrijke bijzondere plekjes in de binnenstad.

Wet Blue
Als je ’s avonds door het centrum van Waalwijk wandelt dan valt op dat behoorlijk wat panden in blauw uitgelicht zijn. Deze gebouwen maken allemaal deel uit van de route ‘Wet Blue’ die je ’s avonds kunt wandelen en die voornamelijk leidt langs locaties die verwijzen naar de historie van de schoen- en lederindustrie in Waalwijk.

Foodroutes
Trap de FOOD-routes en wordt geleid langs zestien lokale food-ondernemers, die op hun eigen manier een steentje bijdragen aan een gezonde wereld. Op de locaties vind je een QR-code voor een video, waardoor je een kijkje achter de deur krijgt. Hier zijn ook leuke arrangementen aan te koppelen. Er is een westelijke route van Dongen tot Loon op Zand en een oostelijke route van Waalwijk tot Heusden.

Lederroutes
In navolging van de foodroutes lanceert RBT De Langstraat eind juni ook twee lederroutes door het leer- en schoenengebied van De Langstraat. Al eeuwenlang is deze regio de verzamelplaats voor alles op het gebied van schoen en leer. De routes door Dongen, Loon op Zand, Kaatsheuvel, Waalwijk en Drunen leiden de bezoeker onder andere langs tassenmakers, leerreparateurs en (voormalige) leerlooiers.

Routewebsite
Op www.bezoekdelangstraat.nl/routes zijn ruim vijftig regionale routes terug te vinden, waaronder bovengenoemde wandel- en fietsroutes, maar ook ruiterroutes en skeelerroutes. Je kunt de gratis routes uitprinten, of vanaf je telefoonscherm of GPXviewer bekijken. Of stel er je eigen route samen met de online routeplanner.

Routegids en fietsroutekaarten
Op honderden toeristische plekjes in de gemeenten Dongen, Loon op Zand, Waalwijk en Heusden kun je een gratis routegidsje verkrijgen, met leuke
routesuggesties in De Langstraat. Hiervoor kun je onder andere terecht bij de Toeristische Informatiepunten (TIP’s) in De Langstraat. Ook koop je hier de
gloednieuwe Brabantse fietsknooppuntenkaarten: Noordoost, Midden en West. Voor de locaties van de TIP’s neem je een kijkje op www.bezoekdelangstraat.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen