Dongense schooljeugd kan weer inschrijven voor Dikke Banden Race

Foto:

Als alles meezit en loopt zoals de verwachtingen zijn, wordt zondag 19 september weer een ouderwetse wielerdag in het centrum van Dongen. Vanaf 12.30 uur worden de renners, beloften en renners zonder contract, weggeschoten voor de 51e Ronde van Midden-Brabant.

Deze was om bekende reden vorig jaar uitgesteld. Hierna is het aan de Dongense schooljeugd om te fietsen om de hoogste eer tijdens de Dikke Banden Race. Na deze jeugdhappening is het aan de toekomst. De nieuwelingen rijden tijdens een omnium diverse disciplines door het centrum. Tegen de klok van half vijf, als de renners van de Ronde van Midden-Brabant de finishlijn zijn gepasseerd, is het aan de organisatie om de winnaars te huldigen.

“Vanuit de gemeente hebben we alle medewerking,” vertelt organisatie voorzitter Stefan Rosenbrand. Hij laat zich adviseren door een aantal vrijwilligers die hun sporen in de wielerwereld verdiend hebben. Arthur van Dongen, ploegleider bij Jumbo-Visma, is medeverantwoordelijke voor het parkoers. “Wij gaan niets aan het parkoers veranderen. Dit is een selectief parkoers, met voor eenieder zijn specialiteit.” Van Dongen doelt onder andere op de vlakke wegen waar de wind parten kan spelen. Maar ook de kasseienstrook, beter bekend als de Watertorenstraat, kan een scherprechter zijn. Van hieruit gaat het in volle vaart richting Groenstraat, Doelstraat, Rijensestraatweg richting start en finish bij d’ Ouwe Sok.

Sjaak van Wandelen is de coördinator bij de Dikke Banden Race. Hierin is Smaak en IJs weer een van de sponsors voor na afloop een bolletje ijs. “Na de zomervakantie gaan wij weer de inschrijfformulieren bij de basisscholen leggen. Mogelijk dat voordien de voormalige deelnemers nog per e-mail worden benaderd. Zoals de laatste jaren gebruikelijk is, mogen de kinderen alleen met hun ‘dagelijkse’ gewone fiets inschrijven.”

Dit alles wordt medisch begeleid door de het Rode Kruis en de plaatselijke EHBO. Dit alles met de medewerking van de gemeente Dongen en omliggende gemeentes die de vergunningen hebben moeten afgeven. Verder alle sponsors die, ondanks bizarre tijden, hun steun aan dit evenement zijn trouw gebleven.
Maar ook dank aan de omwonenden van het parkoers, die zonder slag of stoot kunnen leven met deze sportieve dag. Vanaf begin september houden wij u wekelijks op de hoogte.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen