Dongen is klaar voor coronaproof verkiezingen

Foto:

Dongen is klaar voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. Er zijn voldoende stembureaulocaties, die coronaproof (te maken) zijn en er zijn ook voldoende aanmeldingen van mensen die plaats willen nemen op een stembureau.

Dat antwoordde burgemeester Marina Starmans op vragen van D66-raadslid Joeri de Jong. De Jong wilde weten of Dongen met een gerust hart de verkiezingen in kan nu deze extra werk en ‘hobbels’ opleveren vanwege corona .

Door: Bernadette Klerx

‘Ja, de voorbereidingen zijn rond’, kon de burgemeester volmondig zeggen. ‘Op de meeste stembureaulocaties kunnen we gebruik maken van een grotere ruimte en ook alle scholen hebben hun medewerking weer toegezegd.’

Alleen het stembureau in de Volckaert is geschrapt. Op deze locatie is het niet wenselijk als daar heel veel beweging is. De bewoners van de Volckaert kunnen overigens wel gewoon hun stem in de Vockaert uitbrengen. Daar staat een stembus en er is continu toezicht. Nu de Volckaert als ‘openbaar’stembureau geschrapt is, wordt sporthal De Salamander als alternatieve stemlocatie ingericht.
Omdat alle gemeentes extra maatregelen moeten nemen om de verkiezingen coronaproof te laten verlopen, heeft het Rijk extra geld beschikbaar gesteld. Volgens burgemeester Starmans is die rijksbijdrage voldoende om de extra kosten te dekken.

Reacties