Brabant Water: “Ga met de hitte bewust om met water”

Foto: Pixabay License/annawaldi

Voldoende water uit de kraan
Brabant Water zorgt ervoor dat er steeds voldoende water uit de kraan komt. Op basis van hun ervaring en kennis kunnen zij pieken in de vraag naar drinkwater aan. Ook met warm weer hebben ze voldoende water in onze voorraad en houden ze heel goed in de gaten hoe het watergebruik zich ontwikkelt.

Veel watergebruik
Met name op de piekmomenten, in de ochtend, maar vooral in de avonduren tussen 18.00 uur en 23.00 uur, is de vraag groot. Dan gaan veel mensen douchen, sproeien ze de tuin en laten wasmachine en afwasmachine draaien. Gebruiken veel mensen tegelijk veel kraanwater op hetzelfde moment, dan kan het voorkomen dat het water op sommige plekken met een minder krachtige straal uit de kraan komt. Er is dan minder waterdruk.

Help mee!
Doordat de vraag naar kraanwater bij warme temperaturen stijgt, heeft Brabant Water een aantal tips om het watergebruik op deze dagen te verminderen of beter te verspreiden over de dag. Daarmee help je de kans op een lagere waterdruk te verminderen.

  • Stel het sproeien van de tuin even uit. Of gebruik een gieter voor de meest dorstige planten in uw tuin.
  • Nog regenwater in de regenton? Je kunt het gebruiken voor de planten, maar ook voor het wassen van de ramen of de auto.
  • Douche minder lang. Tip: Een koude douche verfrist deze hete dagen en laat je gegarandeerd korter douchen.
  • Draai een volle afwasmachine of vaatwasser overdag of ’s nachts.
  • Vul een zwembadje met iets minder water voor evenveel waterpret. En zorg dat het schoon blijft, zodat je het langer kunt gebruiken. Gooi je het water uit een klein zwembadje zonder schoonmaakmiddelen weg? Denk dan ook aan de dorstige planten!

Blijf goed drinken!
Blijf uiteraard goed drinken en handen wassen. Juist met deze hoge temperaturen is het belangrijk goed te drinken. Kraanwater is de beste dorstlesser! Kijk voor meer tips om water te besparen op de website van Brabant Water via de onderstaande link.

Reacties