Programma Thuisspelen dinsdag

Foto:

Maandag zijn de Thuisspelen begonnen. Tijdens deze alternatieve Zomerspelen krijgen de Dongense kinderen in de ochtend via filmpjes een introductie voor de nieuwe dag. Voor iedere groep is er gedurende de week ook een gezamenlijke activiteit. Bekijk hier de filmpjes.

Dinsdag
Na alle toffe foto’s en leuke reactie is het vandaag tijd voor de tweede dag van de Thuisspelen! Wat voor leuke dingen verschijnen er bij jou op je beeldscherm? Lees snel hoe het er bij de groepen aan toegaat en klik dan door naar de filmpjes!

1-2 Heilig Hart
Bakker Bibi is enorm blij dat de eerste voorbereidingen voor het feest gedaan zijn. Lena zag dat er al veel kinderen met bakkersmuts waren, je hebt erg hard gewerkt!

Nu is het tijd voor de volgende stap. Een Bakkersfeest organiseren is namelijk niet niks en er zijn een hoop dingen nodig om het te laten slagen. Daarom moet er vandaag een boodschappenlijstje gemaakt worden, want voor zo’n belangrijke dag mag er niks vergeten worden. Maar, Bakker Bibi heeft eigenlijk helemaal geen tijd vandaag. Ze besluit haar hulpje Snelle Jelle te bellen of hij met Lena boodschappen wil gaan doen. Help jij ze mee?

1-2 Noorderpoort
Een nieuwe dag, een nieuwe aflevering! En wat voor eentje, want wat was er eerder: de kip of het ei? Een eeuwenoude vraag, waar Professor Proton vaak over nadenkt. Tijd om het ei wat meer te onderzoeken, toevallig is daar ook een vraag over ingestuurd…

3-4
Vandaag vliegt de ballon weer verder. De kinderen zijn heel zenuwachtig, waar komen we vandaag terecht? Zouden we al bij de schat aankomen? Na een tijdje vliegen, landt de ballon langs de mooie kust. Na de lange reis zijn we best moe. Kunnen jullie helpen om een slaapplek te maken voor ons?

5-6
Vandaag vindt de finale plaats van de Gele Spelen, hét sportevenement van het jaar! Bij aankomst verwelkomt directeur J.P. ons. Tot onze verbazing meldt de directeur ons dat de wedstrijd niet door kan gaan, omdat de sporters niet het gewenste niveau kunnen behalen. Iedereen is erg teleurgesteld, maar gelukkig wordt de wedstrijd naar vrijdag verplaatst.  Wel heeft de directeur gezien dat er heel veel goede sporters in Dongen zijn. De directeur wil ons meegeven dat meedoen belangrijker is dan winnen. Iedereen is erop gebrand zijn/haar best te doen!

7-8 & brugklas
Bij verschillende hoofdleiding van groep 7-8 en de brugklas is de gele Zomerspelenvlag vervangen door een paarse vlag. Hoe kunnen we erachter komen wie dit gedaan heeft en wanneer dit gebeurd is? We besluiten contact op te nemen met de politie. De politie wil helaas geen camerabeelden met ons delen. We zullen er dus zelf achter moeten komen…

Reacties