We gaon dun boer op tijdens de 41e Straotparaode

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Een nieuw jaar is aangebroken en velen zijn weer druk in de weer met alle voorbereidingen om van 2020 een carnavalesk jaar te maken. Als muzikaal hoogtepunt in de aanloop naar carnaval 2020 vindt vandaag (zondag 12 januari) de 41e editie plaats van de Dongense Straotparade. Het motto van dit carnavalsjaar is “We gaon dun boer op” en dat zal met de Straotparade niet anders zijn.

Deze fantastische dweildag voert 26 blaaskapellen langs diverse kroegen en buitenpodia in het centrum van Dongen. Daarnaast zullen 21 verenigingen de blaaskapellen vergezellen, waardoor het ook aan ludieke acts die middag niet zal ontbreken. Het wordt weer spannend wie er met de prijzen vandoor gaan en welke blaaskapel zich “Brabants Midwinterkampioen 2020” mag gaan noemen.

Er is dit jaar 1 buitenlocatie waar optredens zullen plaatsvinden. Dit is het podium op het Looiersplein. Daarnaast doen dit jaar de volgende horecagelegenheden mee: De Tramhalte, Café De Gouden Leeuw, Café Zalencentrum De Viersprong, De Cammeleur, Eetcafé Janssen & Janssen, Café De Valk, Café D’Ouwe Sok, De Stapperij en Café Den Hamse Bok. Kortom, het Dongense centrum staat deze middag bol van muzikale en carnavaleske gezelligheid!

De Straotparade start om 13.00 uur en rond 17.20 uur verzamelen de deelnemende kapellen en verenigingen zich op het Looiersplein. Zij zullen gezamenlijk in een grote parade naar de Cammeleur vertrekken. Hier zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

 

Reacties