EET met je hart vanaf 1 november en steun de ouderen in Dongen

Foto:

Niemand kiest ervoor om te verpieteren achter de geraniums. Er is hulp nodig om de eenzaamheid structureel aan te pakken. Met de jaarlijkse EET met je hart campagne van stichting Met je hart, waar vorig jaar bijna 500 restaurants aan deel hebben genomen, halen we lokaal voor lokaal geld op om onze structurele ontmoetingen voor ouderen te blijven realiseren.

In Dongen doen 14 restaurants en 4 winkels mee. Dat zijn Café Restaurant ’t Karrewiel, Brasserie Winkk, Eethuis van Holst, Brasserie Spijs & Ijs, Café Gasterij Den Hamse Bok, DongensGenieten Café Zaal De Gouden Leeuw, Eetcafé ’t Trefpunt, Eetcafé De Salamander, Eetcafé Janssen & Janssen, Chinees Indisch Specialiteiten Restaurant Nieuw China, Grand Café De Cammeleur,  Cafetaria Lef en Den Hespel. Deelnemende winkeliers zijn Kaasland Dongen, Keurslager van Strien, Slagerij en Traiteur ’t Smaakhuys en Bakkerij ’t Smoske.

Ook in Dongen zijn er veel ouderen die rondlopen met gevoelens van eenzaamheid. “Soms is dat in je eigen straat, zonder dat je het weet”, vertelt Lisette Veenstra, coordinator van Met je hart Dongen. “Deze ouderen krijgen wij in beeld door nauw samen te werken met zorg- en welzijnsprofessionals. Door onze structurele ontmoetingen leren deze mensen anderen kennen en voelen ze zich gezien en gehoord.”

De activiteiten van Met je hart Dongen werden dit jaar beloond en bekroond met een Appeltje van Oranje uit handen van koningin Máxima. “Ons team van vrijwilligers is gedurende het gehele jaar bezig met het organiseren van ontmoetingen. Door de EET met je hart campagne hopen we dat meer mensen bereid zijn om zelf iets te doen aan het probleem van eenzaamheid bij het ouder worden.We roepen iedereen op om – als je toch uit eten gaat – dit te doen in een Met je hart restaurant.

De ontmoetingen worden mede mogelijk gemaakt door deze jaarlijkse EET met je hart campagne die 6 weken duurt en op 1 november van start gaat. Deze campagne brengt Dongen in directe verbinding met haar ouderen door middel van een basisbehoefte: eten. Ons steunen kan gemakkelijk door uiteten te gaan bij een van de deelnemers en het doneren van € 1,- op jouw tafelrekening. Ook onze ambassadeurs, burgemeester Marina Starmans en Kelly van Zon steunen ons tijdens deze campagne.

De uitspraak: “Ik hoor voor het eerst mijn eigen stem vandaag”, is waar wij het voor doen. Thuiskomen en een familielid, vriend of vriendin om de dag mee te bespreken is voor velen zo ‘gewoon’. Voor ouderen is dit vaak, door het verliezen van een partner of vrienden, niet het geval.
Op onze website https://www.metjehart.nl/restaurants/?cityid=89 vind je alle deelnemers in Dongen, meer verhalen van onze ouderen en de ontmoetingen die plaatsvinden.

Stichting Met je hart
Stichting Met je hart laat ouderen die zich eenzaam voelen weer genieten. Van mooie momenten én van nieuwe vriendschappen. Dat doen we door waardevolle ontmoetingen voor hen te organiseren. Dankzij de geweldige inzet van restaurants en hun gasten, bedrijven, organisaties, scholen en vrijwilligers doen ouderen meer mee in hun eigen buurt.

Tijdens de jaarlijkse restaurantcampagne wordt restaurantgasten een vrijwillige bijdrage van € 1,- gevraagd. Deze donaties komen volledig ten goede aan activiteiten voor ouderen in Dongen. Ook veel bedrijven en inwoners steunen stichting Met je hart. Hierdoor ontstaan mooie nieuwe verbindingen en initiatieven. www.metjehart

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen