Overvolle bussen ochtendspits onderwerp van gesprek in gemeenteraad

Foto:

Raadslid Colinda Blous  van de Volkspartij Dongen stelde tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond een vraag over de overvolle bussen in de ochtendspits

Door Bernadette Klerx

“Ik heb signalen ontvangen dat de lijnbussen van Arriva, vooral tijdens de ochtendspits weer overvol zijn. Zo vol dat er bushaltes overgeslagen worden en de mensen moeten wachten op een volgende bus. Afgelopen week is de bus tussentijds gestopt om mensen uit te laten stappen die misselijk werden van de drukte” zo schetste het raadslid de ernst van de situatie. “Soms rijdt er een extra bus, maar het lijkt wel dat de capaciteit dan nog niet voldoende is. Kan de wethouder bij Arriva navragen wat hun ervaringen zijn en kan de wethouder dan verzoeken om extra bussen in te zetten tijdens de spits”, zo wilde het raadslid weten.

Wethouder Lepolder moest bekennen dat ze niet de hoogte was van dit probleem, ‘maar ik zal het navragen bij Arriva en als zij dezelfde ervaring hebben, kunnen we natuurlijk op z’n minst een verzoek doen voor extra bussen’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen