Rijrichting Hoge Ham wordt niet gewijzigd

Foto:

De rijrichting in de Hoge Ham blijft zoals hij oorspronkelijk was. Dat maakte wethouder Petra Lepolder de gemeenteraad duidelijk naar aanleiding van vragen van Volkspartij Dongen- raadslid Rob Biesheuvel.

In de Hoge Ham is de rijrichting tijdelijk omgedraaid. Dit vanwege de werkzaamheden aan het park- en centrumgebied. Dat betekent dat automobilisten niet gedwongen rechtsaf moeten richting dr. Willem Dreeslaan, maar rechtdoor mogen rijden richting Tilburg.

Door Bernadette Klerx

Volgens Biesheuvel is er al vaker gesproken over de rijrichting op dat deel van de Hoge Ham. ‘Toen liepen de meningen uiteen; bent u op de hoogte van de reacties op de tijdelijke omgekeerde rijrichting? En geven die aanleiding om deze rijrichting te behouden of juist niet’, zo wilde hij weten.  Maar de wethouder hielp hem meteen uit de droom. ‘Ik vond het zelf ook fijn om door te kunnen rijden. Ik heb daarom nagevraagd wat de reden was om die rijrichting zo in te stellen. Toen kreeg ik te horen dat er destijds een bewuste keuze is gemaakt. De vraag was: kiezen we voor het winkelgebied of voor het gemak van rechtdoor rijden Er is toen gekozen voor het winkelgebied. Ik herken dus de ervaring van de automobilist dat het fijn is om door te kunnen rijden, maar ik begrijp ook de keuzes die gemaakt zijn. Daarom ben ik er geen voorstander van om dit weer terug te draaien’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen