VVD: ‘aanzicht TUF is geen visitekaartje’

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

De VVD heeft in de raadsvergadering zijn zorgen uitgesproken over het ‘aanzicht’ van TUF en de uitstraling daarvan op de omgeving. De grasmatten zullen nog lange tijd bij TUF blijven liggen in afwachting van een definitieve oplossing en dat was de VVD een doorn in het oog.

Door Bernadette Klerx

‘Voor de omgeving en de aantrekkingskracht van het industriegebied is dit geen goed visitekaartje. Is het college het met ons eens dat het aanzicht van de locatie TUF nadelig is voor de reputatie van Tichelrijt? En wat kunnen we eraan doen om het aangezicht van dit terrein te verbeteren?, zo vroeg VVD-raadslid Pieter Brooijmans. Hij had zelf al een oplossing in gedachten. ‘De Dongense VVD stelt voor om, bijvoorbeeld met een scherm of met aanplant, de rommel aan het aanzicht te onttrekken. Wil en kan het college dit realiseren?’
Maar burgemeester Starmans moest hem meteen teleurstellen. ‘Ik ben het met u eens dat het aanzicht niet het meest charmante beeld geeft. We zijn nu bezig om de materialen op het buitenterrein op milieuvriendelijke wijze af te dekken. Schermen of planten plaatsen kan natuurlijk; ik wil het ook wel onderzoeken, maar ik zeg u er meteen bij dat daar geen enkel budget voor is. We hebben al genoeg kosten in verband met TUF’.

Onlangs liet de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat in een brief aan de Tweede Kamer weten dat ‘er uitzicht is op herstel van de recyclingcapaciteit in Nederland.’ Maar dat duurt nog even. In die tussentijd moeten nog heel wat kunstgrasvelden vervangen worden en de ‘afgedankte’ matten moeten dus – in afwachting van een definitieve oplossing – ergens tijdelijk opgeslagen worden. Als tussenoplossing wordt daarom voorgesteld om de matten tijdelijk op milieuverantwoorde wijze op locaties te slaan. De Omgevingsdiensten gaan er toezicht op houden dat deze tijdelijke opslag netjes volgens de regels gebeurt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen